Β. Γραμμένος: Καταδικαστέα η ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη - Με την παρούσα διοίκηση δεν θα υπάρξει Grexit

Στη δίκη στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στις δικαστικές αποφάσεις και στον ενδεχόμενο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από την FIFA.

Για τον Ιβάν Σαββίδη και όσα έγιναν στον ντέρμπι με την ΑΕΚ:

«Δεν

είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις ή κάνει δηλώσεις εν βρασμό ψυχής. Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε μια ενέργεια που είναι αυτονόητο οτι είναι καταδικαστέα αλλά η εικόνα που έκανε το γύρω του κόσμου δεν είναι αυτή που ευθύνεται για την γνώμη των παραδοσιακά Ευρωπαϊκών δυνάμεων. Δεν ήταν μόνο αυτή η εικόνα που επηρεάζει τις απόψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο ενός Grexit:

«Αυτή η διοίκηση θα κάνει όσα πρέπει για να μην υπάρξει Grexit που κάποιοι που ενδεχομένως επιδιώκουν. Με την παρούσα διοίκηση κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για το αν θα παραιτηθεί αν υπάρξει Grexit:

«Υπάρχει άνθρωπος που θα γινόταν τέτοιο πράγμα και θα καθόταν στη θέση του; Αλλά είναι υποθετική η ερώτηση».

Για τις εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις:

«Τέρμα οι αναβολές από την καινούρια σεζόν. Δε γίνεται να έχουμε 3-4 αναβολές σε δικαστικές αποφάσεις. Σήμερα έτσι λειτουργούν οι δικαστικές περιπτώσεις. Από τη νέα σεζόν θα έχουμε κατάργηση του τρίτου βαθμού απονομής δικαιοσύνης (διαιτητικό δικαστήριο). Αποφάσεις σε αποκλειστική προθεσμία με την νομική έννοια του όρου. Θα τελειώσουμε με αυτά. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό».

Για την απειλητική επιστολή που δέχτηκε με την σφαίρα και για το αν φοβάται για την ζωή του:

«Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Δεν φοβήθηκα, αλλά ένιωσα πίκρα και απογοήτευση. Όμως δεν πρόκειται να αλλάξει την στάση μου αυτό. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να ζω υπό επιτήρηση, με ανθρώπους να με φυλάνε. Δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου να μπω στην ΕΠΟ. Το διακύβευμα είναι να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αν θα τα καταφέρουμε, θα δείξει».

Για την στήριξη στο πρόσωπό του από συγκεκριμένες ΠΑΕ:

«Πράγματι, και ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος στην αρχή, στήριξαν τη δική μου παράταξη. Γιατί, αυτό απαγορεύεται; Αφού και εκείνοι έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν».

Για τον δικαστή Σκουτέρη:

«Διενεργείται μια πειθαρχική διαδικασία. Να μην το σεβαστούμε αυτό; Να μην σεβαστούμε την έρευνα; Τι θα πείτε αν αύριο ο κύριος Σκουτέρης απαλλαγεί από όλα;».

Για το timing που βγήκε η απόφαση για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ:

«Εσείς λέτε πως η απόφαση περίμενε την αναχώρηση του Πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη για να μην γίνουν επεισόδια. Και τι θέλετε να ακούσετε από εμένα; Δεν θα σχολιάσω καμία απόφαση. Από την καινούρια χρονιά τέρμα οι αναβολές. Καμία ή έστω μία και αυτή για σπουδαίο λόγο. Θα τελειώσουμε με όλα αυτά. Τέλος. Δεν θα μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να έχουμε τρεις και τέσσερις αναβολές».

Για το VΑΡ:

«Δεν σου λύνει 100% το πρόβλημα. Και πάλι μπορεί να γίνει λάθος. Πρέπει όμως να σταθμίσουμε τι απαιτήσεις έχουμε από την διαιτησία. Πού γέρνει το ισοζύγιο με το VAR; Στα θετικά ή τα αρνητικά; Πού γέρνει η πλάστιγγα; Ποιο είναι το διακύβευμα; Εγώ είμαι υπέρμαχος. Θεωρώ ότι είναι μια αναγκαιότητα. Θα εφαρμόσουμε το γερμανικό μοντέλο. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά η τελική απόφαση είναι του διαιτητή που και εκείνος θα βλέπει το μόνιτορ. Δεν θα είναι μόνο ο Κουκουλάκης στον κεντρικό έλεγχο. Θα έχει και συνεργάτες».

Κλείνοντας, ο κ. Γραμμένος ρωτήθηκε για το ποια ομάδα υποστηρίζει και απάντησε αστειευόμενος:

«Παναθηναϊκός… Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Εθνική Ελλάδος είμαι»!

Keywords
Τυχαία Θέματα