Β. Αποστόλου από Θεσσαλονίκη: Δημιουργούμε την κιβωτό του πολλαπλασιαστικού υλικού της χώρας

Την αναγκαιότητα αξιοποίησης του πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και της προστασίας των φυτογενετικών πόρων και της βιοποικιλότητας που διαθέτει η χώρα μας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Μιλώντας στα εγκαίνια της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στη

Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως αποτέλεσε διακηρυγμένη προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ η λειτουργία της Τράπεζας Γενετικού Υλικού η οποία αποτελεί, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «την κιβωτό μέσω της οποίας θα διατηρηθεί το πολλαπλασιαστικό υλικό της χώρας μας».

Aξίζει, να σημειωθεί πως πριν την εκδηλώση σημειώθηκε μικρή ένταση με αγρότες, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα εγκαίνια.

Στην τελετή εγκαινίων της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επιστημόνων και ερευνητών, παραβρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκος Αντώνογλου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δώσει σήμερα το "παρών" στην τελετή εγκαινία της 27ης Agrotica στις 19:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα