Τζιτζικώστας και Ζορπίδης ζητούν έκπτωση στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ για τους επαγγελματίες (VIDEO)

Συνάντηση με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είχε νωρίτερα σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, όσο και το πρόβλημα με την υδροδότηση που αντιμετώπισε η Θεσσαλονίκη με τους πολίτες να μένουν για σχεδόν έξι μέρες χωρίς νερό, λόγω

της βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι στηρίζει την πρόταση του ΕΕΘ για μείωση 10% στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ για τους επαγγελματίες το επόμενο διάστημα.

«Στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουμε με τις νέες διοικήσεις των επιμελητηρίων, συναντηθήκαμε σήμερα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο κάνει οκά αυτά τα χρόνια εξαιρετική δουλειά στον χώρο τω επαγγελματιών και όχι μόνο και συζητήσαμε για το πως μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε αυτή τη στενή συνεργασία που έχουμε και αν την εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο. Ήδη συζητήσαμε για τα σημαντικά προγράμματα από ευρωπαϊκά κονδύλια της περιφέρειας για τα οποία θα συνεργαστούμε με τα επιμελητήρια, προκειμένου να φτάσουν τελικά στην πραγματική οικονομία αλλά και σε μία σειρά από άλλα θέματα και υποδομές που αφορούν το επιμελητήριο», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε υποδειγματικό τον τρόπο χειρίστηκε το ζήτημα που προέκυψε με την ΕΥΑΘ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. «Πέρα από καταγγελία κάνανε και μία πρόταση και την πρόταση αυτή την βρίσκουμε εξαιρετική και ενώνουμε ως περιφέρεια και ως διοίκηση της περιφέρειας τη φωνή μας με τη φωνή του επιμελητηρίου και ζητούμε έκπτωση 10% από τα τιμολόγια που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Θεωρούμε ότι είναι μία σοβαρή πρόταση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης ανέφερε ότι «είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη, του είπαμε μερικά προβλήματα που έχει η πόλη διότι θέλουμε οι επαγγελματίες σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης να είναι ευχαριστημένοι και να γίνονται όμορφα πράγματα στην πόλη».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα με την υδροδότηση επανέλαβε την πρόταση του ΕΕΘ για έκπτωση 10% στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ για τους επαγγελματίες. «Είμαστε αντίθετοι στο ότι πέντε μέρες έκλεισε το νερό, δεν μπορούσαν να έχουν οι επαγγελματίες νερό και διαμαρτύρονται έντονα στο επιμελητήριό μας. Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά αλλά επειδή και άλλες φορές η μηνυτήρια αναφορά που έχουμε καταθέσει δεν βρήκε ανταπόκριση ζητήσαμε από το συμβούλιο της ΕΥΑΘ να κάνει μία έκπτωση 10% για τους επαγγελματίες και τους εφιστήσαμε την προσοχή να μην ξαναγίνει».

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ χάρισε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μία εικόνα της Αναστάσεως με τις δύο πλευρές να υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν την συνεργασία τους.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του προέδρου του ΕΕΘ:

Keywords
Τυχαία Θέματα