Τσίπρας: Να συνεχιστεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη Β. Ελλάδα – Τι ζήτησαν οι φορείς

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είχαν παραμεληθεί αλλά εμείς προσπαθήσαμε να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα, επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά

τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως στόχος του είναι να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν και αυτή η συνάντηση να είναι και ουσιαστική εκτός από καθιερωμένη.

«Ως πρωθυπουργός είχαν την έμπνευση να έρχομαι συχνά στη Θεσσαλονίκη. Με χαρά βλέπω ότι παρά τις αντιπολιτευτικές το γραφείο του πρωθυπουργού διατηρήθηκε. Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να λέμε πολλές ότι είναι η ατμομηχανή της ελληνικής βιομηχανίας, της οικονομίας αλλά η αλήθεια είναι ότι είχαν παραμεληθεί αρκετά και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε ότι εμείς κάναμε αυτήν την προσπάθεια να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα.Αν συνεχιστεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλό για τον τόπο και τη χώρα γενικότερα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Οι παραγωγικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας έθεσαν στον κ. Τσίπρα ζητήματα όπως το μετρό, η ανάπλαση της ΔΕΘ, την δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου ThessIntec και την ανάγκη για τόνωση της αγοράς.

Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης σημείωσε ότι συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την καινοτομία. «Χαίρομαι διότι συμφωνούν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στο πόσο σημαντικό να προσελκύσουν επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης. Συζητήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για το ThessINTEC την προηγούμενη βδομάδα. Yπάρχει συνέχιση του κράτους στο συγκεκριμένο θέμα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η οικονομία είναι κλίμα και είναι σημαντικό αυτό να διαφυλάσσεται από όλους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος ότι στα ζητήματα που υπήρξε σύγκλιση είναι η ανάπλαση τη ΔΕΘ, το ThessINTEC και η δημιουργία ζώνης εμπορίου στα δυτικά της πόλης στο στρατόπεδο Γκόνου.

Αναφορικά με το ζήτημα του μετρό ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει ομόφωνη άποψη των φορέων για απόσπαση και επανατοποθέτηση, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με τα μέτρα της κυβέρνησης η αγορά πήρε τα πάνω της και υπήρξε τόνωση στην αγορά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ και συμπλήρωσε ότι «ζητήσαμε τα θετικά μέτρα; στην κατεύθυνση του επιχειρείν και στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας να τα στηρίξει και η αξιωματική αντιπολίτευση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Σωκράτης Φάμελλος, ο Γιώργος Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα