"Τραγουδώντας τη Μνήμη" σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Συναυλία με την τετράφωνη χορωδία δωματίου «Ηχώ Βερόης» με ένα πρόγραμμα επιλεγμένων τραγουδιών από το πολύπλευρο ρεπερτόριό της θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Θα ακουστούν τραγούδια από τη σεφαραδίτικη παράδοση, με στίχους στα ladino (ισπανοεβραϊκά), τραγούδια από το αμερικανικό μπλουζ/σόουλ ρεπερτόριο καθώς και ελληνικά τραγούδια, παραδοσιακά και λόγια, σε πολυφωνική (τετράφωνη) επεξεργασία.

Μαέστρος: Νατέλα Ιτσουαΐντσε
Πιάνο: Λυδία Καραμούτη

24 Μαρτίου 2019, στις 12:00
Φουαγιέ Μουσείου
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για τη

χορωδία

Η χορωδία «Ηχώ Βερόης», με έδρα τη Βέροια, σχηματίστηκε το 2014, με μαέστρο την Νατέλα Ιτσουαΐντσε. To φωνητικό σύνολο ερμηνεύει a cappella, σε πολυφωνική (τετράφωνη) επεξεργασία, τραγούδια από την σεφαραδίτικη παράδοση, από το αμερικανικό μπλουζ/σόουλ ρεπερτόριο καθώς και ελληνικά τραγούδια, παραδοσιακά και λόγια.

Η «Ηχώ Βερόης» έχει συμμετάσχει σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ (Πύδνας – Κολινδρού, Βέροιας, Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Νάουσας). Έχει επίσης εμφανιστεί σε διακεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους και χώρους πολιτισμού (Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας, Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μεντρεσέ Τζαμί, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας). Τον Απρίλιο του 2018, η «Ηχώ Βερόης» συνέπραξε με τους Edinburgh University Renaissance Singers.

Keywords
Τυχαία Θέματα