Τραμπ: ΗΠΑ και Μεξικό κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία

Σε συμφωνία με το Μεξικό κατέληξε η κυβέρνησή του, σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών θεμάτων, μετά το αδιέξοδο των προηγούμενων μηνών που είχε οδηγήσει σε πάγωμα των συνομιλιών για τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Αναλυτικότερα, μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ΗΠΑ και Μεξικό υπέγραψαν διμερή συμφωνία

η οποία θα πρέπει να ονομάζεται "Συμφωνία ΗΠΑ – Μεξικού", προσθέτοντας ότι θέλει να εγκαταλείψει τον όρο NAFTA που έχει "αρνητικούς συνειρμούς".

Σημείωσε ακόμα ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Καναδά θα ξεκινήσουν σύντομα. "Θα δούμε" αν ο Καναδάς μπορεί επίσης να μπει στη συμφωνία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Καναδάς έχει ενθαρρυνθεί από τη συνεχιζόμενη αισιοδοξία των εταίρων του στη NAFTA και θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται για μια συμφωνία, αλλά θα υπογράψει μια νέα συμφωνία μόνο αν είναι καλή για τη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ.

"Η πρόοδος ανάμεσα στο Μεξικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαραίτητη απαίτηση για οποιαδήποτε ανανεωμένη συμφωνία NAFTA. Είμαστε σε τακτική επαφή με τους εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια εκσυχρονισμένη NAFTA. Θα υπογράψουμε μια νέα NAFTA μόνο αν είναι καλή για τον Καναδά και καλή για τη μεσαία τάξη. Απαιτείται η υπογραφή του Καναδά", ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εκπρόσωπος Άνταμ Όστεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα