ΤΩΡΑ: Συλλαλητήριο ενάντια στη διέλευση Αμερικανονατοϊκών ελικοπτέρων από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα συλλαλητήριο από τα μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση γίνεται ενάντια στη διέλευση Αμερικανονατοϊκών ελικοπτέρων και εξοπλισμού από το Λιμάνι

της πόλης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ: "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρήκε έναν "πρωτότυπο τρόπο να μας θυμίσει τα 20 χρόνια της επέμβασης και του βρώμικου πολέμου των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ το 1999 ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, ενός πολέμου, που οριστικοποίησε τη βίαιη διάλυση του ενιαίου αυτού κράτους".

Μάλιστα, συνεχίζει την επίθεση και σημειώνει πως: "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παίζει επάξια το ρόλο του «γεωπολιτικού μεντεσέ» και εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών".

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΕΔΥΕΘ υπογραμμίζει μέσα από την ανακοίνωσή της ότι: "κόπιασε βαριά για να μαντρώσει στη φυλακή του ΝΑΤΟ το λαό της ΠΓΔΜ, ενώ έπεται συνέχεια και για άλλους λαούς, με την λεγόμενη ευρωαντλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων".

Τέλος, η Επιτροπή στοχεύει στην εξάλειψη των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού, στα επικίνδυνα σχέδια των αστικών τάξεων αι τη μετατροπή των Βαλκανίων σε περιοχή φιλίας, συνεργασίας και συναδέλφωσης των λαών.

Μετά το συλλαλητήριο αναμένεται πορεία στο κέντρο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα