ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία πολιτών στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσουν αυτοί την ώρα σύλλογοι και πολίτες, που δραστηριοποιούνται εντός του Πάρκου Καρατάσιου, στο δήμο Παύλου Μελά.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δημάρχου του δήμου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και του πρώην δημάρχου, Διαμαντή Παπαδόπουλου, για κατάληψη δημόσιου χώρου (λόγω των δράσεων που πραγματοποιούνται από τους πολίτες στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου).

"Είναι αυτονόητο ότι αυτός ο χώρος είναι δικός μας. Σήμερα υπάρχει μια κυβέρνηση που ξεκινήσει να αποδίδει τα στρατόπεδα στην αυτοδιοίκηση

το οποίο ήταν ένα πάγιο αίτημα των τους Δήμων αλλά και τώρα των καλλικρατικών. Πιστεύαμε ότι και σε αυτό το στρατόπεδο Καρατάσιου θα είχαμε μια διαφορετική εξέλιξη", τόνισε ο δήμαρχος Παύλου - Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και πρόσθεσε:

"Στη διάρκεια που είμαι δήμαρχος τρεις φορές κλήθηκα σε απολογία για των χώρο των 120 στρεμμάτων. Περίμενα μια διαφορετική αντιμετώπιση. Ξέρω ότι ο χώρος αυτός του στρατοπέδου είναι διεκδικούμενος και από το υπουργείο Οικονομικών, αυτά είναι δικά τους. Είτε υπουργείο Οικονομικών, είτε υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτά είναι δικά τους είναι το ελληνικό δημόσιο ο ιδιοκτήτης και οι Έλληνες πολίτες ιδιοκτήτες του στρατοπέδου".

Από την πλευρά τους πολίτες που βρίσκονται στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, σημειώνουν ότι είναι αδιανόητο να θέλουν να τους διώξουν από τον χώρο του πρώην στρατοπέδου καθώς όπως είπαν είναι το πάρκο τους. Παράλληλα τόνισαν ότι στους χώρους του πρώην στρατοπέδου αθλούνται 500 παιδιά, οικογένειες καλλιεργούν τα λαχανικά τους και κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν καθημερινά την βόλτα τους.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί και δεύτερη διαμαρτυρία την Πέμπτη στις 9.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα