Τον Μάρτιο απενεργοποιείται η παλιά desktop εμφάνιση του YouΤube

Πριν από τρία χρόνια, η Google έφερε νέα εμφάνιση στο YouTube, αλλά επέτρεψε στους χρήστες να το αποφύγουν και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κλασικό desktop interface. Ωστόσο, από τον Μάρτιο, η επιλογή αυτή εξαφανίζεται και όλοι θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιήσουν τη "νέα εμπειρία".

Χθες εμφανίστηκε μια νέα

σελίδα υποστήριξης της Google που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο θα αφαιρεθεί η παλαιότερη έκδοση του Interface του YouTube. Δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά φαίνεται ότι θα σταματήσει να ναι διαθέσιμο κάποια στιγμή το Μάρτιο.

Η Hazel από την ομάδα του YouTube εξηγεί σε δημοσίευση ότι από το παλιό interface "λείπουν πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις σχεδιασμού που έχουμε παρουσιάσει τα τελευταία 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των top requests που βασίζονται στα σχόλιά σας". Ήταν αναπόφευκτο ότι το παλιό interface θα εξαφανιζόταν και τώρα φαίνεται ότι έχουμε προβλήματα λόγω των απόντων χαρακτηριστικών.

Οι χρήστες του παλιού interface θα αρχίσουν τώρα να βλέπουν μια ειδοποίηση που τους ζητάει να μεταβούν στο νέο YouTube. Δεδομένου ότι είναι αναπόφευκτο να συμβεί, μάλλον είναι καλύτερα να κάνετε την αλλαγή και να τελειώνετε. Υπάρχει όμως μια παγίδα. Η Google παραδέχεται ότι μερικοί χρήστες μπορεί να μην έχουν πρόσβαση στο YouTube σε ένα πρόγραμμα περιήγησης το οποίο δεν είναι συμβατό με το νέο interface, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει μόνο να συνηθίσετε στην νέα εμφάνιση του Youtube, αλλά ίσως να χρειαστεί να αλλάξετε και browser.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτοί που σχολιάζουν στο support page δεν είναι ευχαριστημένοι με την αλλαγή. Ορισμένοι δεν αντέχουν την αλλαγή του interface και άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι "σπασμένο¨". Αλλά, όπως συμβαίνει με όλες τις online υπηρεσίες, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι χρήστες όταν εφαρμοστεί μια αλλαγή, εκτός από την ελπίδα ότι αρκετοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για να αναγκάσουν την ομάδα να κάνει μια ακόμα αλλαγή. Αυτό είναι πολύ απίθανο να συμβεί σε αυτή την περίπτωση, καθώς το νέο interface μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα