Το σήκωσε ξανά η Ατλέτικο Μαδρίτης! Κατέκτησε το Europa League μέσα στη Γαλλία (VIDEO)

Με πρωταγωνιστή τον Γάλλο αστέρα Αντουάν Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε την Μαρσέιγ με 3-0 και κατέκτησε μέσα στη Λιόν το τρίτο Europa League της ιστορίας της.

Μόλις στο 4ο λεπτό η Μαρσέιγ έφθασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Παγιέ έκανε την κάθετη πάσα στον Ζερμέν που βγήκε τετ- α- τετ με τον Όμπλακ, άλλα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι "Ροχιμπλάνκος" άνοιξαν το σκορ 21ο λεπτό. Ο Ζαμπό – Ανγκισά

έκανε λάθος μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της περιοχής της γαλλικής ομάδας, ο Γκάμπι έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Γκριεζμάν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μανταντά.

Οι Ισπανοί μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και πέτυχαν το τέρμα, που θα τους έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο Κόκε έδωσει την ασίστ στον Γκριεζμάν και ο τελευταίος με ψυχραιμία πλάσαρε σκαφτά τον Μανταντά, γράφοντας το 2-0 για την Ατλέτικο.

Ο Γκριεζμάν έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των Μαδριλένων που σκοράρει δύο γκολ σε τελικό Europa League μετά τους Φορλάν (2010) και Φαλκάο (2012).

Ιστορία έγραψε και ο Κώστας Μήτρογλου. Ο φορ της Μαρσέιγ πέρασε στο 76ο λεπτό ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και έγινε ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, μετά τον Άκη Ζήκο και τον Αλέξανδρο Τζιόλη, που αγωνίστηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός στο 81' λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ, όταν η καρφωτή κεφαλιά του κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Όμπλακ.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Ατλέτικο Μαδρίτης έβαλε στο 89ο λεπτό ο Γκάμπι, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από δεξιά νίκησε τον Μανταντά και σφράγισε την επιστροφή των Ροχιμπλάνκος στα ευρωπαϊκά τρόπαια έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του Europa League κόντρα στην Μπιλμπάο στο Βουκουρέστι και του Super Cup ενάντια της Τσέλσι στο Μονακό.

Οι συνθέσεις:

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία, 4-2-3-1): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ (32′ Λόπες), Οκάμπος (55′ Νζιέ), Ζερμέν (74′ Μήτρογλου)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε, 4-4-2): Όμπλακ, Βρσάλικο (46′ Χουανφράν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα (89′ Τόμας), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90′ Τόρες)

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Keywords
Τυχαία Θέματα