Το #pressEU_NextGen γιορτάζει την "Ημέρα της Ευρώπης" στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας!

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Tμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης έχουν αναλάβει, μέσω του προγράμματος #pressEU_NextGen, την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων, που εντάσσονται στην επικοινωνιακή καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επικείμενες εκλογές.

Στο

πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Κέντρo Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct Θεσσαλονίκης- ΚΕΔΗΘ, το #pressEU_NextGen, θα βρίσκεται το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας για να γιορτάσει την «Ημέρα της Ευρώπης»* και να ενημερώσει τον διερχόμενο κόσμο για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Την εκδήλωση θα πλαισιώνει μουσικά το συγκρότημα «Μπλε Μύρτιλα».

*Η «Ημέρα της Ευρώπης» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η επέτειος της ιστορικής ομιλίας που έκανε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος τότε Υπουργός Εξωτερικών, Robert Schuman. Ο R. Schuman πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Η πρότασή του αυτή θεωρείται η απαρχή της σημερινής ΕΕ και δίνει την ευκαιρία σε όλους να θυμηθούν και να γιορτάσουν τις ιδέες και αξίες, στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, και όλα όσα ενώνουν τους Ευρωπαίους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
#pressEU_NextGen, Ημέρα, Ευρώπης, Αγίας Σοφίας,#pressEU_NextGen, imera, evropis, agias sofias