Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ γιορτάζει!

Είκοσι χρόνια πριν, ο ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ, Κωνσταντίνος Καρανταλής, αντιλήφθηκε την έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού, στη στελέχωση του σημαντικότερου πυλώνα οικονομίας της Ελλάδας: του Τουρισμού!

Έτσι λοιπόν, το 1998, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε επίπεδο Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να καταρτιστούν και να σταδιοδρομήσουν σε ένα επάγγελμα δυναμικό και με μεγάλες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.

Έκτοτε, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί το μεγαλύτερο «φυτώριο» Chefs στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα πρόγραμμα κατάρτισης που συνδυάζει ιδανικά την εργαστηριακή εξάσκηση με τη θεωρία, ένα πλήθος επιμορφωτικών δραστηριοτήτων και σεμιναρίων, καθώς και ένα οργανωμένο σύστημα πρακτικής εξάσκησης σε κορυφαία ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σήμερα, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Τουρισμού στην Ελλάδα, απαριθμώντας περισσότερους από 4.500 αποφοίτους και 900 ενεργούς σπουδαστές!

Κτιριακές εγκαταστάσεις 4.000 τετραγωνικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, στεγάζουν 8 υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής και 3 αρτοζαχαροπλαστεία, ενώ η προσομοίωση ξενοδοχείου στο κεντρικό κτίριο επί της οδού Ερμού 45, περιλαμβάνει αυτόνομα εργαστήρια Reception, Front Office – Υποδοχής, Εστιατορίου, Bar - Οινολογίας, και Οροφοκομίας. Οι εγκαταστάσεις συμπληρώνονται από καμπίνες SPA και σύγχρονα εργαστήρια Αισθητικών Υπηρεσιών.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διακρίνονται τόσο για τις επαγγελματικές δεξιότητες που έχουν αναπτύξει, όσο και για το ήθος και τη διάθεση συμμετοχής που επιδεικνύουν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλάδου.

Οι απόφοιτοι, μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας, βρίσκουν επαγγελματική στέγη μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, Resorts και City Hotels ή έχουν ανοίξει τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ο τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλάδου, ενώ παράλληλα διοργανώνει με επιτυχία τη δική του εκδήλωση «Συνέδριο Γαστρονομίας», συμβάλλοντας ενεργά στην αποτύπωση της γαστρονομίας.

Έχει διακριθεί επί σειρά ετών ως η «Πιο Πολυνίκης Σχολή – School Of The Year» σε Διαγωνισμούς Μαγειρικής Τέχνης της Λέσχης Αρχιμαγείρων, ενώ το 2016 επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Λέσχη Αρχιμαγείρων – Wacs, ως μοναδικός επίσημος συνεργάτης στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων.

Γιορτάζοντας τα 20 Χρόνια στην κατάρτιση Τουριστικών Επαγγελματιών, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές που θα επιλέξουν να σπουδάσουν ένα από τα επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν τη θέση τους για τα τμήματα Οκτωβρίου με επετειακά δίδακτρα!

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις μέλος στην Κορυφαία Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων επικοινώνησε άμεσα και κάνε κράτηση θέσης στο http://www.delta-iek.gr/20

Η εκπαιδευτική προσφορά αφορά τα επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου:

• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
• Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
• Στέλεχος Οικονομίας & Διοίκησης στον τομέα Τουρισμού
• Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ
• Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Keywords
Τυχαία Θέματα