Το ΕΕΘ στο πλευρό της επαγγελματία από τον Εύοσμο, που απειλείται με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Tην πρόθεση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να βρεθεί στο πλευρό της επαγγελματία από τον Εύοσμο, η κατοικία της οποίας απειλήθηκε με πλειστηριασμό για χρέη στο ΙΚΑ, μετέφερε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο κ. Ζορπίδης της τόνισε ότι το ΕΕΘ

διαθέτει για αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις επιστημονικούς συμβούλους (Νομικούς, Φοροτεχνικούς και Ειδικούς σε θέματα Ασφαλιστικών Ταμείων), ενώ μπορεί να την στηρίξει και οικονομικά, σε περίπτωση απορίας, με το πρόγραμμα «Στηρίζω». Η κυρία ευχαρίστησε συγκινημένη τον Μιχ. Ζορπίδη για την συμπαράσταση του και για την ανάδειξη του θέματος της.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, μόλις είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα είχε δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο και εγκληματικό να βγαίνει στον πλειστηριασμό η (ιερή κατά την ελληνική παράδοση) πρώτη κατοικία για χρέη προς το Δημόσιο και αξίωσε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση πλήρως προστασίας της. Αυτό δηλαδή που επιβάλει στις Τράπεζες να το τηρήσει πρώτα για το Δημόσιο.

«Αποτελεί έγκλημα εναντίον ενός ιερού στοιχείου των Ελλήνων, της Εστίας να βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία για χρέη! Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για χρέη προς το Δημόσιο! Το ΕΕΘ καλεί την Κυβέρνηση αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει εδώ και τώρα σε ρύθμιση με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, όχι μόνο έναντι των Τραπεζών αλλά και έναντι του Δημοσίου. Είναι τραγικό και απαράδεκτο να χάνουν οι Έλληνες το κεραμίδι που έβαλαν πάνω από το κεφάλι τους για χρέη προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία. Δεν φταίνε μόνο αυτοί εάν δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή εάν έχουν συσσωρεύσει χρέη! Φταίει και το πολιτικό σύστημα και οι Κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να προστατέψουν τον λαό από την πτώχευση και την λιτότητα!

Ζητούμε λοιπόν από την Κυβέρνηση να κάνει στο Δημόσιο αυτό για το οποίο ασκεί πιέσεις προς τις Τράπεζες, δηλαδή να εξαιρέσει εντελώς από τις αναγκαστικές διαδικασίες την πρώτη κατοικία. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει σήμερα, μέσα στο κλίμα ασφυξίας που επικρατεί στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα