Το ΔΝΤ λαμβάνει μέτρα στήριξης των χωρών για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Οικονομική στήριξη ειδικά προς τις ευάλωτες χώρες με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού προτίθεται να παράσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, η Διεθνής Νομισματική και Δημοσιονομική Επιτροπή (IMFC) κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

της Νοτίου Αφρικής, Λεσέτσια Κχανιάχο και της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα, αποφάσισε να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υποστηριχθούν οι χώρες που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρει:

"Οι 189 χώρες μέλη του ΔΝΤ είναι ενωμένες στο θέμα της αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων που σχετίζονται με την επιδημία του κοροναϊού (COVID-19) και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους πληγέντες. Ο οικονομικός και χρηματοπιστωτικής αντίκτυπος έχει γίνει αισθητός σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που προκαλεί αβεβαιότητα και έχει πλήξει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές. Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουν την απαραίτητη στήριξη για την άμβλυνση των επιπτώσεων, ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους λαούς και χώρες. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από το ΔΝΤ να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για να βοηθήσει τις χώρες που το έχουν ανάγκη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, από κοινού, θα ξεπεράσουμε την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας και θα αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη και την ευημερία για όλους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα