Το ΑΠΘ τιμά την μνήμη του Γιάννη Παντή (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση τιμής που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην μνήμη του εκλιπόντα Γιάννη Παντή με τίτλο «ο Γιάννης των ασφοδελών λειμώνων».

Καθηγητές του ΑΠΘ και άλλων πανεπιστημίων της χώρας, συνάδελφοι, φίλοι σύζυγος και ο γιος του Γιάννη Παντή γέμισαν την αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου

για να τιμήσουν την μνήμη του.

«Το ΑΠΘ δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Γιάννη» ανέφερε στην ομιλία του, συγκινημένος, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

«Θα έπρεπε να τον τιμούμε εν ζωή για την συνεισφορά τους στην παίζει την οικολογία το προσφυγικό κ.α. Ο Γιάννης με πάθος και αφοσίωση υπηρέτησε από όλα τα μετερίζια. Υπηρέτησε την επιστήμη και το Πανεπιστήμιο. Οι λέξεις που ξεχωρίζουν είναι πάθος ευθύτητα, αγωνιστικότητα, το όραμα. Ως αντιπρύτανης αγωνίστηκε για ένα πράσινο πανεπιστήμιο. Υπήρξαμε συνεργάτες και αντίπαλοι, δουλέψαμε μαζί κάτω από ένα μόνο στόχο ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Με συμβούλευε στα πρώτα μου βήματα ως πρύτανης. Τον ευχαριστώ για όσα έμαθα από εκείνον. Το ΑΠΘ έχασε ένα πολύτιμο εργάτη και συνεργάτη σε μια περίοδο που χρειάζεται όλες του τις δυνάμεις. Το ΑΠΘ δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Γιάννη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτκας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος μίλησε για την συνεισφορά του Γιάννη Παντή και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Πριν από περίπου ένα χρόνο είχα πάρει τον Γιάννη τηλέφωνο για να του πω ένα μεγάλοι πρόβλημα που είχαμε. Ήταν σε εκκρεμότητα όλο το θεσμικό πλαίσιο των προστατευόμενων περιοχών στη χώρα, των περιοχών του δικτύου Natura 2000 και των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών με μια ισχυρή αντιδικία μεταξύ και των φορέων και των υπηρεσιών σχετικά με τη μορφή του συστήματος διοίκησης διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα. Και του ζήτησα να έρθει να με βοηθήσει. Ο Γιάννης Παντής έφευγε αρκετά βράδια από το υπουργείο Παιδείας και ερχόταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και συζητήσαμε για ένα καινούργιο μοντέλο που έχει βιώσιμους φορείς σε όλη τη χώρα. Από χτες η χώρα έχει ένα νέο νομοσχέδιο για τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια που βασίζεται στην ιδέα του Γιάννη για φορείς. Η ιδέα του Γιάννη είναι εκεί, είναι για όλους μας πλέον διαθέσιμη να της δώσουνε αξία. Η ιδέα του μας έχει αφήσει ένα πολύ σημαντικό όπλο που αξίζει να πούμε ότι είναι δικό του», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Στο έργο του Γιάννη Παντή στο υπουργείο Παιδείας αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος σημειώνοντας ότι «για εμάς στο υπουργείο Παιδείας ο Γιάννης Παντής τίμησε το υπουργείο. Ο Γιάννης Παντής έφερε στη βαλίτσα του όταν κατέβηκε στο υπουργείο Παιδείας όλη την εμπειρία ενός μεγάλου πανεπιστημίου. Ο Γιάννης οραματίστηκε και στελέχωσε τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στα κέντρα κράτησης. Εκεί που όλοι ζητούσαν μια ενίσχυση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε υποδομές σε προσωπικό ο Γιάννης είπε εγώ θα φτιάξω νηπιαγωγεία».

«Σήμερα λυπάμαι μέσα από την καρδιά μου. Η σχέση μου με τον Γιάννη ήταν πολύ σύντομη. Στον Γιάννη βρήκα έναν άνθρωπο που με άκουσε που με κατάλαβε, στο πρόσωπο του είδα ένα φίλο. Για την Ισραηλιτική Κοινότητα υπήρξε ένας άνθρωπος δίκαιος», σημείωσε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα. Για τον Γιάννη Παντή θα μιλήσουν ακόμη οι :

Στέφανος Σγαρδέλης, Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ

Κίμων Παπαδημητρίου, μέλος ΕΔΙΠ, Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ

Δέσποινα Βώκου, Καθηγήτρια, Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ

Ελένη Χοντολίδου, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής ΑΠΘ

Σοφία Κουίδου, Καθηγήτρια, Τμήμα Ιατρικής, π. Αντιπρύτανις ΑΠΘ

Δέσπω Λιάλιου, Ομότιμη Καθηγήτρια, Τμήμα Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας, π. Αντιπρύτανις ΑΠΘ

Αλέξης Μπένος, Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ

Στέφανος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Θάνος Καψάλης, Εκπαιδευτικός

Θόδωρος Μαρδίρης, Εκπαιδευτικός

Θεοδώρα Πετανίδου, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα