Το Instagram καλεί τους δημιουργούς να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στην εφαρμογή

Influencers του Instagram μπορούν να ξεκινήσουν να πωλούν τα δικά τους προιόντα διαδικτυακά τον επόμενο μήνα. Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε τα σχέδια του για επέκταση στις αγορές με περισσότερα είδη επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων και των δημιουργών.

"Είτε είστε μια επιχείρηση κεριών που εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ένας μουσικός, ένας blogger μαγειρικής που επεκτείνεται τη δική σας γραμμή μαγειρικών σκευών, ή οποιασδήποτε επιχείρηση

που πληροί τις προϋποθέσεις ή account δημιουργού με τουλάχιστον ένα κατάλληλο προϊόν, μπορεί να χρησιμοποιήσει shopping tags ώστε να κατευθύνει κόσμο στον ιστότοπό του για αγορές", έγραψε η Instagram Business Team σε ένα blog post.

Με αυτήν τη νέα πολιτική – που ισχύει από τις 9 Ιουλίου σε όλες τις χώρες όπου υποστηρίζεται το Instagram Shopping - οι έμποροι μπορούν να προσθέτουν ετικέτες σε προϊόντα από έναν μόνο ιστότοπο και να κάνουν πωλήσεις, "έτσι ώστε ο κόσμος να έχει μια αξιόπιστη εμπειρία αγορών", δήλωσε η εταιρεία.

Το Instagram υποσχέθηκε επίσης "σαφέστερη καθοδήγηση" και "περισσότερη διαφάνεια" σχετικά με τις λειτουργίες και προϋποθέσεις καταλληλότητας που απαιτούνται για το εμπόριο - συγκεκριμένα, σε αυτούς που θέλουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο. "Όταν οι επιχειρήσεις εγγράφονται στις αγορές Instagram, μόλις δοθεί έγκριση, θα λαμβάνουν ειδοποίηση και θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την προσθήκη ετικετών στα προϊόντα τους", έγραφε το blog. "Εάν μια επιχείρηση δεν εγκριθεί, ενημερώνουμε για το λόγο, ώστε να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες."

Οι νεοεισερχόμενοι πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία ένταξης του Instagram, ενώ οι υπάρχουσες λειτουργίες θα λάβουν απλώς μια ειδοποίηση εντός εφαρμογής με οδηγίες σχετικά με το πώς θα αναβαθμιστείτε. Όσο περνάει ο καιρός, αυτές οι απαιτήσεις θα ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα μέσω του Facebook commerce.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα