Το Audi E-Tron είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως με κάμερες στους εξωτερικούς καθρέφτες

Με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αμιγώς ηλεκτρικού E-Tron να πλησιάζουν, η Audi έχει αρχίσει να δίνει τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Το SUV έχει περάσει πάνω από 1.000 ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα της εταιρίας έτσι ώστε αυτό να έχει την καλύτερη συμπεριφορά στον δρόμο.

Υπάρχουν προηγμένες τεχνικές λύσεις που βοηθούν το αυτοκίνητο να “γλιστρήσει” μέσα στον αέρα με την ελάχιστη αντίσταση και μεταξύ αυτών των λύσεων

είναι οι προαιρετικοί εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες, μια παγκόσμια πρωτιά για αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Οι εικονικοί καθρέφτες είναι πολύ στενότεροι από τους συμβατικούς καθρέφτες, και ενσωματώνουν μια μικρή κάμερα. Έτσι, το πλάτος του E-Tron -όταν εφοδιάζεται με αυτούς- είναι μειωμένο κατά 15 εκατοστά, και οι εικόνες από τις κάμερες εμφανίζονται σε οθόνες OLED τοποθετημένες μεταξύ του πίνακα οργάνων και της πόρτας. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες προβολές: για οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, σε στροφές και για στάθμευση.

Ακόμα, το αυτοκίνητο διαθέτει ένα εντελώς επίπεδο και κλειστό πάτωμα, ενώ μια πλάκα αλουμινίου προστατεύει την μπαταρία από ζημιές, με τα σημεία βιδώματος να φέρουν εσοχές σε σχήμα λεκάνης, παρόμοια με τις κοιλότητες μιας μπάλας γκολφ. Ο σχεδιασμός του πατώματος του E-Tron καθιστά τη ροή του αέρα πολύ καλύτερη από μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια.

Επιπλέον, η Audi έχει τοποθετήσει στο E-Tron ενεργή μάσκα που διαθέτει δύο ηλεκτρικά ενεργοποιημένες περσίδες. Όταν είναι ανοιχτές, η ενεργή μάσκα μπορεί να ψύχει τα εξαρτήματα των συστημάτων μετάδοσης κίνησης, να παρέχει αερισμό στο σύστημα κλιματισμού και ακόμη -μέσω αεραγωγών- να ψύχει τα εμπρός φρένα.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας ανακοινώνεται στο Cd 0.28, κάτι που βοηθάει το Audi E-Tron να έχει αυτονομία 400 πραγματικών χλμ. Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στις 30 Αυγούστου σε μια ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει στις Βρυξέλλες, εκεί όπου και θα κατασκευάζεται μαζί με το E-Tron Sportback. Η γερμανική εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται παραγγελίες για αυτό, με την τιμή του να ξεκινάει από τα €80.000 στη Γερμανία, και τη Νορβηγία να έχει ήδη 5.000 κρατήσεις.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα