Το 3ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού σήμερα στη Χαλάστρα

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα γιορτάσουν φέτος μικροί και μεγάλοι στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, με μια χαρούμενη γιορτή για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει εργαστήριο κηπουρικής για παιδιά με το «Κηπολόγιο», κινητικά παιχνίδια με τα ΚΠΕ

Κορδελιού και Ανατολικού Ολύμπου, αλλά και παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά νηπιαγωγείου από την ομάδα Jinx και παρουσιάσεις βιβλίων.

Μαζί μας θα είναι και ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, για την παρουσίαση του βιβλίου «Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει το περιβάλλον», της Ανθής Βαφειάδου.

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εργαστήριο για το νερό, ενώ η περιβαλλοντική οργάνωση iSea θα ασχοληθεί με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων. Το «παρών» θα δώσουν και τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλάστρας που προσκαλούν το κοινό να κατασκευάσουν μαζί μάσκες και σελιδοδείκτες με θέμα το Δέλτα Αξιού.

Τέλος, η Δράση για την Άγρια Ζωή θα απελευθερώσει χελιδονάκια, που το προηγούμενο διάστημα χρειάστηκαν περίθαλψη.

Η εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και το δήμο Δέλτα.

Για οδηγίες πρόσβασης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr.

«Ο Δήμος μας είναι ο Δήμος όπου η σχέση των ανθρώπων με το περιβάλλον είναι άμεση και καθημερινή, λόγω των αλιευτικών, των αγροτικών αλλά και των βιομηχανικών δραστηριοτήτων αλλά και γιατί έχουμε στην επικράτειά μας το μοναδικό Εθνικό Πάρκο Δέλτα Γαλλικού, Αξιού και Λουδία. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να θεωρούμε ότι το περιβάλλον είναι το μεγάλο μας σπίτι. Στην κάθε μας μέρα, στην κάθε μας πράξη. Από την άλλη, βιώνουμε κι εμείς, όπως πολλές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης τις συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Το Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού είναι μια γιορτή εκπαίδευσης και άμεσης επαφής με το περιβάλλον για τα μικρά παιδιά. Συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται και συνδράμουν για τη διοργάνωσή του. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς αλλά και για τους δημότες μας να επισκεφτούν το Δήμο Δέλτα αυτή την Κυριακή 3/6 και να βιώσουν αυτή την πολύτιμη σχέση», δήλωσε ο δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00-11.00: Yoga για μικρούς και μεγάλους, με την Ρίτα Πλακιά. Φορέστε άνετα ρούχα και φέρτε μαζί ένα στρωματάκι γυμναστικής ή μία μεγάλη πετσέτα θαλάσσης!
11.00–12.00: «Η κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος», παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά νηπιαγωγείου, προσφορά του παιδικού σταθμού Λιλιπούτη και των Εκδόσεων Βάρφη. Παρουσίαση του βιβλίου «Κουκλοταξίδια στη χώρα των συναισθημάτων» από τη συγγραφέα Κατερίνα Νιζάμη
11.00-12.00: «Ξοδεύω λιγότερο νερό-έχω καθαρότερα ποτάμια», διαδραστικό εργαστήριο από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
11.30-12.30: «Κηπουρική για παιδιά» από το Κηπολόγιο
12.00-13.00: Κατασκευή μάσκας για παιδιά νηπιαγωγείου με το 2ο Νηπιαγωγείο Χαλάστρας
12.00-13.00: Παρουσίαση του βιβλίου «Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει το περιβάλλον» από τη συγγραφέα Ανθή Βαφειάδου και τις εκδόσεις Διάπλους με αφηγητή τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό
12.30-13.30: Βιωματικό εργαστήρια για τα θαλάσσια απορρίμματα από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea
13.30: Παιχνίδι και απελευθέρωση ζώων από την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης (10:00-14:00) θα πραγματοποιηθούν επίσης:

Παιχνίδια με το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και το ΚΠΕ Κορδελιού

Κατασκευάζουμε κιάλια με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου

Face painting

Προβολή της ταινίας «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ο άγνωστος θησαυρός της Θεσσαλονίκης

Ξεναγήσεις στην ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού

Keywords
Τυχαία Θέματα