Το 2020 με υβριδική τεχνολογία το κεντρομήχανο supercar της Aston Martin

Μιλώντας στη Γενεύη, ο Andy Palmer, εκτελεστικός διευθυντής της Aston Martin, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του ετοιμάζει ένα μικρότερο από την Valkyrie supercar, που θα κοντράρει τις Ferrari 488 και Lamborghini Huracan.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα βασίζεται σε ένα νέο ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο με αλουμινένια υποπλαίσια εμπρός-πίσω. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής

της Aston Martin με τέτοια τεχνολογία. Το οποίο, όπως ειπώθηκε, δεν θα φορά τον V12 biturbo της DB11. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι μια παραλλαγή του M178 της AMG, του γνωστού από τη Mercedes-AMG GT V8 με δύο τούρμπο και ξηρό κάρτερ.

Ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ενισχυθεί με ένα 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα και μια μονάδα δυναμό/μίζας που θα λειτουργεί ως γεννήτρια και ηλεκτρικό μοτέρ. Το πρόβλημα είναι ότι ως τώρα δεν έχουμε δει τον συγκεκριμένο κινητήρα σε κεντρομήχανη εφαρμογή, παρά μόνο κάτω από το εμπρός καπό. Οπότε ίσως αυτή η υπόθεση να μην ευσταθεί. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για έναν V6 τούρμπο. Μπορεί αρχικά να «κλωτσάει» το αριθμητικό μειονέκτημα ως προς τους κυλίνδρους. Από την άλλη, είναι πιο άμεση η σύνδεση με τους κινητήρες F1, κομμάτι στο οποίο η Aston Martin έχει επενδύσει με μακροπρόθεσμους στόχους. Όπως και να έχει, οι πηγές κάνουν λόγο για ιπποδύναμη στη σφαίρα των 800+ ίππων και τοποθετούν την παρουσίαση του αυτοκινήτου χρονικά εντός του 2020.

Πρόσφατα ο Andy Palmer είχε δηλώσει ότι η 488 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας και αποτελεί για την Aston Martin το μέτρο σύγκρισης.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για το πώς σκοπεύει να διασφαλίσει ότι ο αντίπαλος που δημιουργεί η Aston Martin θα είναι στο ίδιο ή σε ανώτερο επίπεδο, εκείνος απάντησε ότι η λύση είναι απλή: «Για αρχή, προσλαμβάνεις από την Ferrari τους ανθρώπους κλειδιά».

πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα