Τις πολιτιστικές προτάσεις της παρουσίασε σήμερα η "Θεσσαλονίκη Θετικά"

Παρουσία του Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την Δημοτική Παράταξη "Θεσσαλονίκη" Θετικά, Μάκη Κυριζίδη παρουσιάστηκαν οι 12 αρχικές προτάσεις για τον πολιτισμό.

Στην παρουσίαση που έγινε από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Γρηγόρη Γρηγορά και με την συμμετοχή του Υποψήφιου Διαμερισματικού Συμβούλου Αχιλλέα Δημητριάδη, καθώς και την συμμετοχή

του διακεκριμένου Τενόρου Φίλιππου Μοδινού, παρουσιάστηκαν οι πολιτιστικές προτάσεις που προτείνει η Δημοτική Παράταξη Θεσσαλονίκη Θετικά.

Αρχικά ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης μίλησε ότι οι θέσεις μας για τον πολιτισμό ξεκινούν από την καθαριότητα της πόλης γιατί δεν είναι μόνο το θέαμα αλλά είναι και το βίωμα, αλλά χρειάζονται και σαφείς πρωτοβουλίες και βούληση ώστε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και στον χώρο του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Στην συνέχεια ο Υπ. Σ. Γρηγόρης Γρηγοράς παρουσίασε τις 12 αρχικές θέσεις για την ανάπτυξη των δράσεων πολιτισμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με αιχμή του δόρατος τις προτάσεις για την Ιστορία της πόλης μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, την δημιουργία ενός e-museum, τη δημιουργία Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στο 4ο Διαμέρισμα, την ανάδειξη του μητροπολιτικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο αλλά και ως Πρωτεύουσας των Βαλκανίων και τέλος η ανάδειξη του πνευματικού κόσμου και της ιστορίας του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Διαμερισματικού Συμβούλου στο Α' Διαμέρισμα Αχιλλέα Δημητριάδη για την καλλιτεχνική παιδεία στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, αλλά και στους ενήλικες συμπολίτες μας.

Η Παρουσίαση έκλεισε με τις θέσεις που παρουσίασε ο Τενόρος Φίλιππος Μοδινός για την ορθή λειτουργία των επιτροπών που επιλέγουν τις πολιτιστικές δράσεις, ώστε να διορθωθούν όλες οι αρνητικές αντιλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα