Τηρούν τα μέτρα οι Θεσσαλονικείς κατά την είσοδο τους σε καταστήματα και τράπεζες (ΦΩΤΟ)

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση της μάσκας για όλους σε περισσότερους κλειστούς χώρους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης των ειδικών και όπως γνωστοποίησε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτρα επεκτείνονται τόσο για το προσωπικό, όσο και για το κοινό σε καταστήματα λιανικής και τροφίμων, τράπεζες, ΔΕΚΟ, κέντρα

αισθητικής, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού και δημοτικά καταστήματα.

Όσον αφορά στους Θεσσαλονικείς, δείχνουν να συμμορφώνονται στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας και να τηρούν τα μέτρα παρά τον καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και καθιστά δύσκολη την χρήση της. Στα καταστήματα του κέντρου διαπιστώνεται πως μεγάλος αριθμός πολιτών φορούσε μάσκα ακολουθώντας το σχετικό μέτρο.

Ωστόσο ορισμένοι πελάτες δεν φορούσαν μάσκα, με την πλειονότητα αυτών να ισχυρίζεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων. Κάποιοι βέβαια δήλωναν πως δεν γνώριζαν τη σχετική απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπάλληλοι δεν απαγόρευαν την είσοδο των καταναλωτών, αλλά τους ενημέρωναν πως με δική τους ευθύνη μπορούν να εισέλθουν λέγοντας τους ότι σε περίπτωση εντοπισμού τους από τις αρχές θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Σημειώνεται πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα