Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για τη Λιβύη τις επόμενες μέρες

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν την κατάσταση στη Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, την Τρίτη.

Η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη και επιθυμεί μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης

στη χώρα, δήλωσε σύμφωνα με το capital.gr,ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα.

"Τις επόμενες ημέρες, μια τέτοια τηλεφωνική συνδιάλεξη θα πραγματοποιηθεί, γίνονται προετοιμασίες", σύμφωνα με τον Πέσκοφ.

Ρωσία διατηρεί σχέσεις με όλες τις πλευρές μέσα στην Ευρασιατική στρατιωτικο-πολιτική σκηνή και είναι πρωτίστως τα συμβαλλόμενα στη σύγκρουση μέρη που πρέπει να επιδείξουν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία. Και η Ρωσία καλωσορίζει όλες τις πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλουν σε μια διευθέτηση στη χώρα αυτή", ανέφερε.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι πρόκειται να συζητήσει την κατάσταση στη Λιβύη, με τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Ρώσος ομόλογός του θα επανεξετάσει την υποστήριξη του στρατιωτικού διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα