Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ εν όψει της συνέχισης του διαλόγου για τα ΜΟΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, εν όψει και της συνέχισης του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που, σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υπουργών έγινε συζήτηση και για την επικείμενη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας

του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου 2020.

Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας ετοιμάζονται να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, κάνοντας μία αποτίμηση της διαδικασίας που προηγήθηκε και επανεξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει τον μαραθώνιο διπλωματικών επαφών με στόχο την συγκρότηση ενός «μετώπου λογικής» - όπως το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος - με χώρες της ευρύτερης περιοχής, απέναντι στις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Μάλτας, Ζορζ Bέλα και τον Μαλτέζο υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εβαρίστ Μπαρτόλο.

Χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό του, υπήρξε κοινή αντίληψη ότι τα memoranda Τουρκίας -κυβέρνησης Τρίπολης «είναι παράνομα και ανυπόστατα και προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή μας και απειλούν την ειρήνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα