Θριαμβευτική επανεκλογή Πούτιν - Πρόεδρος της Ρωσίας για τέταρτη φορά

Θρίαμβος για τον Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς επανεξελέγη για τέταρτη φορά Πρόεδρος τη Ρωσικής Ομοσπονδίας, με ποσοστό 75%, μετά την καταμέτρηση του 50% των ψήφων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά με τον λαό της ενωμένο.

Παράλληλα μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στην Κόκκινη Πλατεία, τόνισε ότι το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί μια αναγνώριση των πεπραγμένων των τελευταίων ετών.

Η απάντηση στις καταγγελίες του Ηνωμένου

Βασιλείου

Στο μεταξύ, «ανοησίες» χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις καταγγελίες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, στην επινίκια ομιλία του.

Ο Πούτιν ουσιαστικά αρνήθηκε ότι η Μόσχα διαθέτει τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Σκρίπαλ, στο Σόλσμπουρι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία έχει καταστρέψει τα αποθέματα χημικών που είχε. Η οικογένεια χημικών ουσιών Novichok αναπτύχθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης.

Ο επανεκλεγείς ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με το Λονδίνο στην διερεύνηση δηλητηρίασης του Σκρίπαλ, διευκρινίζοντας όμως πως αυτό προϋποθέτει τη συνεργασία της βρετανικής πλευράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα