Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του Μπολσονάρου

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η πρώτη κυρία της Βραζιλίας, η Μισέλ Μπολσονάρου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

«Φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία της και θα ακολουθήσει το υπάρχον πρωτόκολλο», ανέφερε σε δήλωσή της η γραμματεία της προεδρίας, προσθέτοντας ότι τη φροντίζει η ιατρική ομάδα του προέδρου. Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας, Μάρκος Πόντες, διαγνώστηκε θετικός στην ασθένεια. Είναι ο πέμπτος υπουργός της κυβέρνησης που προσβάλλεται από τον ιό, σύμφωνα με τον Guardian.

Ωστόσο,

o πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου πρόσφατα ανακοίνωσε με ανάρτησή του ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.

Η διάγνωση έρχεται λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες αφότου ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι είχε βρεθεί θετικός την ασθένεια.

Ο Μπολσονάρου ήρθε αντιμέτωπος με έντονη κριτική σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο για τον χειρισμό του στην πανδημία κορωνοϊού, η οποία έχει πλέον προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 90.000 Βραζιλιάνων.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, η Βραζιλία κατέγραψε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων, με 1.554 (θανάτους) σε μία μέρα και 70.869 νέα κρούσματα. Παρ 'όλα αυτά, μεγάλο μέρος της χώρας ξανανοίγει. Την Τετάρτη ανακοινώθηκε επίσης ότι θα επιτρέπεται σε αλλοδαπούς να εισέλθουν στη Βραζιλία μέσω των αεροδρομίων της για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα