Θεσσαλονίκη: Της έκοψαν τη σύνταξη επειδή δεν μπορούν να διορθώσουν το λάθος τους!

Για εννιά χρόνια η κυρία Σόνια Παραστατίδου ζούσε με τη σύνταξη αναπηρίας της Πρόνοιας, δηλαδή 313 ευρώ το μήνα. Είναι καρδιοπαθής και πάσχει από διαβήτη τύπου 2. Κάθε δύο χρόνια περνούσε από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου. Φέτος το σύστημα άλλαξε και έπρεπε να κατατεθεί ο εισηγητικός φάκελος ηλεκτρονικά. Τότε άρχισε ο γολγοθάς γιαγιάς και εγγονής.

"Δεν ξέρανε πραγματικά τι τους γινότανε. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να μπούνε μέσα στο σύστημα ώστε να βάλουν απλά τα στοιχεία τους για να κατατεθεί ο εισηγητικός φάκελος" δήλωσε στο Star η εγγονή

της ηλικιωμένης, Σόνια Παπαλαζαρίδου. Τελικά η νεαρή γυναίκα αναγκάστηκε να πληρώσει 80 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να συμπληρωθεί σωστά ο φάκελος. Μια υπάλληλος της Πρόνοιας πήρε τηλέφωνο τους γιατρούς εκτός του ωραρίου της και τους καθοδηγούσε βήμα - βήμα.

30 Ιουνίου πέρασαν από επιτροπή και πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν ότι η σύνταξη κόπηκε. Γιατί; Η ινσουλινοεξαρτώμενη ηλικιωμένη εμφανίζεται στο σύστημα ως μη ινσουλινοεξαρτώμενη.

Σε μία συνταγή του 2016 ένας ειδικευόμενος γιατρός είχε συμπληρώσει λάθος κωδικό. Η συνταγή πέρασε στο σύστημα με τον λάθος κωδικό και όλα τινάχτηκαν στον αέρα. Η τρέλα της γραφειοκρατίας στο μεγαλείο της. Όλοι ξέρουνε ότι έγινε λάθος αλλά δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί. Η κυρία Σόνια εδώ και 14 μήνες δεν εισπράττει τα 313 ευρώ που συντηρούσαν τα ίχνη της αξιοπρέπειας που της απέμεινε.

Δείτε το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη για το Star στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα