Θεσσαλονίκη: Στενεύει το πεζοδρόμιο στην Εγνατία λόγω Μετρό – Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες (ΦΩΤΟ)

Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, 20 Αυγούστου, καταστηματάρχες της οδού Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, όταν πήγαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Το πλάτος του πεζοδρομίου μειώθηκε στο 1 μέτρο από 1,7 μέτρα που ήταν πριν, ενώ σε κάποια σημεία φτάνει ακόμη και τα 90 εκατοστά, στο τμήμα από την Βενιζέλου μέχρι και την Χαλκέων, όπως καταγγέλλει στο Thestival.gr

ο ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην οδό Εγνατία 53, Σίμος Μπινής.

«Από το σημείο δεν χωράει να περάσει άνθρωπος με αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια», υπογραμμίζει ο ίδιος στο thestival.gr.

Αναστατωμένοι οι καταστηματάρχες απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, η οποία κάλεσε τον υπεύθυνο του έργου. «Ο υπεύθυνος μας ενημέρωσε ότι τα κάγκελα θα παραμείνουν έτσι για 3-4 χρόνια. Του είπαμε ότι αυτό είναι παράνομο καθώς το πεζοδρόμιο πρέπει να έχει πλάτος 120 εκατοστά», σημειώνει ο κοσμηματοπώλης και προσθέτει:

«Τεχνικός του έργου μας επισήμανε ότι η κάθε λωρίδα στον δρόμο πρέπει να είναι 3 μέτρα. Οπότε ότι έμεινε μετά είναι το πεζοδρόμιο. Δηλαδή παραβαίνουν το νόμο. Δεν τους ενδιαφέρει αν το πεζοδρόμιο είναι 90 πόντους και απορώ είναι βιώσιμο αυτό. Τα άτομα με αναπηρία δηλαδή να μην περνούν από την Εγνατία; Η λύση ότι κάνουν τον δρόμο τόσο φαρδύ και το πεζοδρόμιο ό, τι περισσέψει είναι ανόητη, η πόλη είναι και των πεζών δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο».

Ο κ. Μπινής καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων του έργου για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι έχουν δει την κίνηση στα μαγαζιά τους να μειώνεται δραματικά. «Το απόγευμα φοβάσαι να περάσεις, δεν κυκλοφορούν πεζοί. Έχουν κόψει και την Βενιζέλου από τους πεζούς. Η κατάσταση είναι τραγική, 11 χρόνια είμαστε έτσι. Η κίνηση των καταστημάτων εδώ γίνονται μόνο από τους πελάτες του», επισημαίνει ο κ. Μπινής.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο συγκεκριμένο κομμάτι βρίσκονται περίπου 30 ιδιοκτήτες καταστημάτων που επηρεάζονται από τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής πρόκειται να θέσουν το ζήτημα και στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα