Θεσσαλονίκη: Σε όαση πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το πάρκο της Μπότσαρη (ΦΩΤΟ)

Στην ανάπλαση του πάρκου στην συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ηλέκτρας, αλλά και των πεζοδρομίων, που βρίσκονται περιμετρικά του χώρου προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι ο χώρος, που βρίσκεται σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, με βελτίωση των βιοκλιματικών χαρακτηριστικών και επανασχεδιασμό των πεζοδρομίων, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος σε όλους. Πρόκεται για έργο προϋπολογισμού 860.000 ευρώ, με στόχο την συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Η

μελέτη, που εκπονήθηκε αφορά στην έκταση του πάρκου στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη με Ηλέκτρας, στους δύο πεζόδρομους Πειραιά και Χατζηκυριάκου, του πεζοδρομίου της οδού Μπότσαρη σε συνέχεια του πάρκου και τέλος της οδού Ηλέκτρας, μπροστά από το πάρκο και μέχρι την οδό Κοσμόπουλου, συνολικής έκτασης 3.500 τμ.

Το θέμα συζητήτηθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.

«Το πάρκο στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Μάρκου Μπότσαρη είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες. Προχωράμε στην ανάπλαση του, έτσι ώστε να γίνει ένας σύγχρονος αστικός χώρος και ταυτόχρονα ένας πνεύμονας πρασίνου μέσα στην πόλη», ανέφερε στο Thestival ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης.

Συντριβάνι, παιδική χαρά και περισσότερο πράσινο

Σύμφωνα με το σχέδιο του δήμου, πρόκειται να δημιουργηθούν διάδρομοι πεζών και οδηγοί όδευσης τυφλών για τη βελτίωση της κυκλοφορίας των πεζών και των ατόμων με αναπηρία, ενώ τα πεζοδρόμια των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας θα επανασχεδιαστούν.

Στο νέο πάρκο θα κατασκευαστεί συντριβάνι με υποβρύχιο φωτισμό και παιδική χαρά με φράχτη από φυτά.

Παράλληλα, θα ενισχυσθεί το πράσινο με την φύτευση επιπλέον δέντρων και θάμνων. Συγκεκριμένα θα φυτευτούν δαφνοκέρασος (θάμνος), διαφορετικά είδη βερονίκης, υβίσκοι και βίγκα. Τέλος, στο πάρκο θα τοποθετηθούν παγκάκια, σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός και υδατοπερατά εξωτερικά δάπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα