Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα για το κοινό "στρατηγείο" ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής με επιχείρηση στο κέντρο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Επίσημη πρώτη σήμερα για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Δικυκλιστές της Τροχαίας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας μετά από σχέδιο που καταρτήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο, επιτηρούν από κοινού κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης για την τήρηση του Κ.Ο.Κ.

«Πρώτη φορά σήμερα έχουν την πλήρη ενεργοποίηση του Συντονιστικού Κέντρου με μεικτό κλιμάκιο της δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας. Σε σχέδιο

που καταρτήθηκε από κοινού με την διεύθυνση Τροχαίας αυτή τη στιγμή επιτηρούνται κεντρικοί οδικοί άξονες για την τήρηση του ΚΟΚ», ανέφερε στο Thestival.gr, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την Δημοτική Αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για ενδεχόμενες παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η σημερινή μέρα είναι σίγουρα καλύτερη από την χθεσινή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 08.00 όταν και ξεκίνησε η κοινή επιχείρηση, στην οδό Τσιμισκή εντοπίστηκαν μόλις 5 παράνομα παρκαρισμένα όταν χθες το ίδιο διάστημα 80.

Στην οδό Σαλαμίνος δεν βρέθηκε κανένα ενώ χθες εντοπίστηκαν 10. Ανάλογη είναι η εικόνα και στους υπόλοιπους δρόμους του κέντρου, ενώ στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας είναι σαφώς καλύτερη εικόνα καθώς χθες βρέθηκαν 300 παράνομα παρκαρισμένα ενώ σήμερα 150.

Το ΕΣΚ ΕΛ.ΑΣ. - Δημ. Αστυνομίας Θεσσαλονίκης θα εποπτεύει σε πραγματικό χρόνο το κέντρο της πόλης και θα δίνει οδηγίες στις δυνάμεις που θα βρίσκονται στο δρόμο για να επιχειρούν επικουρικά η μία προς την άλλη.

Τα περιστατικά ευθύνης του νέου αυτού Κέντρου Επιχειρήσεων θα είναι κυρίως οι παράνομες σταθμεύσεις, το παρεμπόριο και οι παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα