Θεσσαλονίκη: Παρέλαση ηρώων των κόμικς στο "The Comic Con"! (ΦΩΤΟ)

Την ευκαιρία να βρεθούν σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και να ζήσουν από κοντά τις φανταστικές ιστορίες των κόμικς θα έχουν όσοι επισκεφθούν αυτές τις μέρες το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από χθες το πρωί και μέχρι αύριο το βράδυ το «Ιωάννης Βελλίδης» φιλοξενεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην πόλη και αφορά στα κόμικς: Το Thessaloniki Comic Convention: «The Comic Con».

Το «Comic Con» διοργανώνεται για πέμπτη χρόνια στη «Νύμφη του Θερμαϊκού» και

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στους φίλους των κόμικς και του animation να γνωρίσουν από κοντά διάσημους δημιουργούς της λεγόμενης «ένατης τέχνης» αλλά και να δουν πλήθος έργων που σχετίζονται μ’ αυτή.

«Το Thessaloniki Comic Convention δεν είναι μια συνηθισμένη διοργάνωση σαν αυτές που έχει πάει ο περισσότερος κόσμος. Είναι μια μεγάλη γιορτή, μια πολύχρωμη γιορτή. Όσοι έρθουν θα διαπιστώσουν πως αυτή η γιορτή θα αγγίξει τις ψυχές τους όπως τους άγγιξαν όταν ως παιδιά διάβασαν τα πρώτα τους κόμικς», σημείωσε στο thestival.gr ο Λεόντιος Παπαδόπουλος, συνδημιουργός του «Thessaloniki Comic Convention».

Στο φετινό «Comic Con» το «παρών» δίνουν δεκάδες εκθέτες καθώς και κορυφαίους δημιουργούς κόμικς αλλά και πρωταγωνιστές διάσημων ταινιών.

Την παράσταση κλέβουν μεταξύ άλλων ο Don Rosa, ο σημαντικότερος εν ζωή δημιουργός ιστοριών της Ντίσνεϊ με τις «παπιοϊστορίες», ο Manu Bennett, γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του Crixus στη σειρά Spartacus αλλά και ο Achdé, ο συνεχιστής των ιστοριών του Λούκι Λουκ μετά τον θάνατο του Morris.

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπεί μεταξύ άλλων ο καταξιωμένος ηθοποιός ο οποίος πέρα από την σπουδαία καριέρα στην τηλεόραση και το θέατρο, έχει δανείσει ουκ ολίγες φορές τη φωνή του στη μεταγλώττιση πολλών αγαπημένων παιδικών σειρών.

Ο λόγος για τον Τάσο Κωστή, ο οποίος έχει δανείσει τη φωνή του στον «Αστυνόμο Σαΐνη» και τον Δρακουμέλ από τα στρουμφάκια.

Μιλώντας στο thestival.gr ο κ. Κωστής τόνισε πως όλα αυτά που έχει κάνει αρέσουν πρώτα στον ίδιο. «Γι’ αυτό και αρέσουν και στον κόσμο», εκτίμησε ο γνωστός ηθοποιός.

Σχολιάζοντας την παρουσία του στο «Comic Con» ο Τάσος Κωστής είπε πως αν και δεν το ήξερε μέχρι τώρα, ανακάλυψε έναν καινούργιο κόσμο. Εξέφρασε μάλιστα τη συγκίνησή του καθώς όπως τόνισε έρχεται σε επαφή με ανθρώπους με τους οποίους έχει ταξιδέψει μαζί.

Το «Comic Con» βρίσκεται στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» σήμερα μέχρι τις 21:00 και αύριο Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 20:00.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα