Θεσσαλονίκη: Οι πωλητές της "Σχεδίας" είχαν σήμερα την καλύτερη παρέα! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Πωλητές για μια ώρα έγιναν το Σάββατο άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, που διακρίνονται με το έργο τους ο καθένας στον δικό του χώρο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Μάκης Παπαδημητρίου – Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ

Ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι βρέθηκε στο πόστο του, Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ

και έγινε για πρώτη φορά πωλητής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

«Θεωρώ τιμή μου, που με κάλεσαν σε μία τέτοια δράση έτσι ώστε να βοηθήσω και εγώ με τον τρόπο μου, ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη», ανέφερε στο Thestival, Μάκης Παπαδημητρίου.

Γιώργος Μαυρίδης – Τσιμισκή και Αριστοτέλους

Κωστής Ζαφειράκης - Τσιμισκή και Κομνηνών

Φάρος του Κόσμου - Αγίας Σοφίας και Μητροπόλεως

Μαρία Στύλου - Πέτρα Καρυώτη (Μητροπόλεως και Αριστοτέλους)

Φέτος, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (3-9) Φεβρουαρίου, στη δράση συμμετέχουν ομαδικά φορείς, ιδρύματα, γραφεία και εταιρείες, ακόμη και σχολεία.

Μεταξύ αυτών ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας , ο ζαχαροπλάστης και συγγραφέας Στέλιος Παρλιάρος, ο καλλιτέχνης Γιώργος Μαυρίδης, οι τραγουδίστριες Μάγδα Βαρούχα και Ματούλα Ζαμάνη, η συγγραφέας Άννη Θεοχάρη, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βαρβάρα Δουμανίδου, Λεωνίδας Κακούρης, Αλίνα Κωτσοβούλου, Δημήτρης Λιόλιος, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μάκης Παπαδημητρίου, Κλέλια Ρένεση, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Στάνκογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Γιώργος Χρανιώτης, ο διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Πλειώνης, ο πρεσβευτής Βέλτιστων Πρακτικών του ΟΗΕ Αλέξανδρος Τανασκίδης, άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στελέχη και εργαζόμενοι εταιρειών και φορέων, μαθητές, εκπρόσωποι της πολιτείας και του πολιτικού κόσμου, εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στη χώρα μας, όπως ο πρεσβευτής της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Arthur Spyrou, εκπρόσωποι του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην πατρίδα μας, μα και δεκάδες φίλοι και υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου, οι οποίοι κρατώντας τη «σχεδία» ψηλά, έκαναν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου κεντρικά «πόστα» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δικά τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και του κοινωνικό αποκλεισμό. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), στις οποίες, βεβαίως, συμμετέχει και το ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Την αυλαία άνοιξαν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου οι άνθρωποι της εταιρείας McCann, που φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο από τις 10 ώς τις 11 το πρωί στο μετρό του Χαλανδρίου, ακολουθούμενοι από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κηφισιάς που μπήκαν στο κόκκινο γιλέκο από τις 14:30 ώς τις 16:00 στο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Κηφισιά. Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ήταν η σειρά των ανθρώπων της Interamerican να βγουν με το κόκκινο γιλέκο για μία ώρα, από τις 09:30 ώς τις 10:30, στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, ενώ από τις 11 ώς τις 12 το πρωί στην έξοδο του μετρό στο Πανεπιστήμιο βγήκαν η δημοσιογράφος Σοφία Τριανταφυλλοπούλου, οι άνθρωποι του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας, δίνοντας τη σκυτάλη στους ανθρώπους του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper.

Η πλεύση, όμως, της «σχεδίας» στις θάλασσες της αλληλεγγύης δεν σταματάει εδώ. Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η «σχεδία» βουτά στα νερά του Σαρωνικού (και πιο συγκεκριμένα στην Ακτή Βουλιαγμένης) παρέα με την ομάδα weswim (εμπνευστής της οποίας είναι ο Πέτρος Παρθένης, που ασχολείται πάνω από είκοσι χρόνια με τον αθλητισμό), ένα κίνημα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης για όλους. Η ώρα συνάντησης έχει οριστεί για τις 11:00, ενώ οι πρώτοι 100 θα εισέλθουν δωρεάν στην ακτή. Μάλιστα, το αναμνηστικό σκουφάκι της «σχεδίας» είναι προσφορά της Benetton.

Keywords
Τυχαία Θέματα