Θεσσαλονίκη: Ο μετρ του καφέ άνοιξε το Valenio και σερβίρει εξαιρετικά χαρμάνια!

Έχει σπουδάσει είκοσι χρόνια την τέχνη του καφέ και εδώ και ένα μήνα αποφάσισε να ανοίξει το δικό του καφεκοπτείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

O 40χρονος Βαλάντης Λαμπριανίδης, ξεκίνησε από το 1998 την ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης, δουλεύοντας στο εξωτερικό ως bartender και παρά τις σπουδές του στο marketing και την διοίκηση επιχειρήσεων, το άρωμα του καβουρδισμένου καφέ και η επιστήμη, που υπάρχει πίσω από την διαδικασία παρασκευής του, τον κέρδισαν από την πρώτη στιγμή.

Κατά τη

διάρκεια της πορείας του ως barista και αργότερα ως head barista εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του χώρου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έμαθε τις εξελίξεις στις μεθόδους παρασκευής του καφέ. Εν τέλει, κατάφερε να είναι σήμερα εκπαιδευτής Barista, διδάσκει 11 χρόνια σε ακαδημίες τα μυστικά του καφέ, είναι γευσιγνώστης καφέ αλλά και πιστοποιημένος κριτής του World Coffee Events για τα εθνικά πρωταθλήματα του καφέ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που διοργανώνει ο Specialty Coffee Association.

Θέλησε, λοιπόν, να σερβίρει τον καφέ του στον κόσμο και έτσι δημιούργησε το coffee shop, Valenio, στην οδό Ικτίνου 6. «Όλοι οι καφέδες που έφτιαχνα ήταν για τα σεμινάρια, τις παρουσιάσεις, τις γευσιγνωσίες, που διοργάνωσε. Είναι πρώτη φορά, που βγάζω τον καφέ μου στον κόσμο. Έχω κάνει πάρα πολλά για την πόλη μας όσον αφορά την εξέλιξη του καφέ και αποφάσισα να ανοίξω το Valenio και να σερβίρω τον καφέ μου στους Θεσσαλονικείς», λέει ο Βαλάντης, μιλώντας στο thestival.gr.

Ποικιλίες καφέ από φάρμες της τροπικής ζώνης

Το Valenio είναι ένα σύγχρονο coffee shop ευρωπαϊκού χαρακτήρα, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, να τον πάρεις πακέτο ή αγοράσεις καφέ φίλτρου, ελληνικό, espresso με διάφορες ποικιλίες.

Όμορφος, φωτεινός χώρος με γήινα χρώματα, industrial χαρακτήρα, διακόσμηση με βάση το ξύλο και επιρροές από Λονδίνο και Βερολίνο είναι ό, τι χρειάζεται για μικρές στιγμές χαλάρωσης στην πόλη.

Στον πρώτο όροφο του Valenio, o Βαλάντης Λαμπριανίδης ετοιμάζει το εργαστήριο του, όπου θα γίνονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εξειδικευμένες γευσιγνωσίες, επαγγελματικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις επαγγελματιών από την χώρα μας και το εξωτερικό. Για επαγγελματίες του χώρου ή τους λάτρεις του καφέ, που θέλουν να νιώσουν νέες γευστικές εμπειρίες ή θέλουν να δοκιμάσουν ποικιλίες καφέ, τις οποίες θα θελήσουν να αγοράσουν, ο μετρ του καφέ βάλει την ποδιά του και θα τους παρουσίασει την τέχνη του στο εργαστήριό του.

Burger με σάλτσα espresso και πανακότα με espresso Γουατεμάλα!

Φυσικά, εκτός από έναν απολαυστικό καφέ, στο Valenio μπορείς να δοκιμάσεις και άλλα ροφήματα ή ποτά, τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά με τις λιχουδιές, που θα ετοιμάσει για σένα ο σεφ του μαγαζιού.

Burger με σάλτσα espresso, burger μαύρου χοίρου, ομελέτες, λαχταριστά pancakes, σαλάτες και φυσικά για επιδόρπιο πανακότα espresso με σάλτσα φράουλας και τουίλ καραμέλας συνθέτουν το menu του Valenio.

Βαλάντης ή αλλιώς... Valenio

«O Ιταλός για τον οποίο δούλευα με μύησε στην τέχνη του καφέ και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου. Το 1998 πήγα στον Μιλάνο, όπου έκανα την πρώτη μου εκπαίδευση. Στην πρώτη μου εκπαίδευση στην Ιταλία, ο εκπαιδευτής δεν μπόρεσε να προφέρει το όνομά μου, πέταξε το χαρτί από το οποίο προσπάθησε να το διαβάσει και μου είπε θα σε λέω Valenio!», εξηγεί ο Βαλάντης αναφερόμενος στο ψευδώνυμό του, το οποίο χρησιμοποιεί από τότε στην δουλειά του και είναι πλέον το όνομα του μαγαζιού του.

Έτσι, δημιούργησε την «Valenio», εταιρεία παροχής εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ότι αφορά θέματα του καφέ. Με πάθος και μεράκι για την δουλειά του σήμερα είναι «Coffee Consultant» σε επιλεγμένους χώρους καφεστίασης. Κάτοχος SCA Coffee Diploma και πολλαπλών πιστοποιήσεων ως «Authorised SCA Trainer» και πιστοποιημένος κριτής από το WCE – World Coffee Events program «WCE Certified Judge», για τα εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα του καφέ. Εκτός από το πλούσιο βιογραφικό, ο Βαλάντης είναι και ο διοργανωτής του all about café, το μεγαλύτερου φεστιβάλ καφέ στην βόρεια Ελλάδα, που γίνεται κάθε χρόνο τον Νοέμβριο στο πλαίσιο της Hotelia στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Valenio μόλις στον ένα μήνα λειτουργίας είναι προτεινόμενο για το Thessaloniki Top Independent Coffee Shop.

Info:

Valenio

Ικτίνου 6

231 129 1518

Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα