Θεσσαλονίκη: Μικρούς επιστήμονες της ρομποτικής που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς βράβευσε ο Πρ. Παυλόπουλος (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Τις ομάδες ρομποτικής που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς βράβευσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT, στο κτίριο της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της eduACT και συνομίλησε με εθελοντές αλλά και με τους μικρούς επιστήμονες, οι οποίοι του παρουσίασαν τα

επιτεύγματά τους.

O πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τις ομάδες, irobot, Robotics academy, Legomaniacs, που απέσπασαν νικητήριους τίτλους στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League 2018 και ταξίδεψαν σε Αμερική, Εσθονία και Ουγγαρία.

Επίσης, βράβευσε την εθνική ομάδας ρομποτική FIRST Global που εκπροσώπησε για πρώτη φορά τη χώρα μας στην παγκόσμια διοργάνωση στο Μεξικό καθώς και 65 εθελοντών χωρίς τη προσφορά των οποίων δεν θα είχε υλοποιηθεί καμία δράση.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο της eduACTκαι απευθυνόμενος στους ανθρώπους της σημείωσε ότι «αυτό που κάνετε είναι και πρωτοποριακό αλλά και κυριολεκτικώς εμβληματικό. Έχετε πάρει την πρωτοβουλία να φέρετε την γενιά σας, τους νέους ανθρώπους κοντά στις τεχνολογίες αιχμής. Πρέπει να αναγνωρίσω σε εσάς, τους νέους ανθρώπους και όλους εκείνους, οι οποίοι έχετε την εποπτεία αυτής της προσπάθειας ότι εκφράζετε την αριστεία πολλαπλώς. Ο τρόπο επιλογής των ανθρώπων, η αξιοκρατία, ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζεται εργάζεστε μέσα σε ένα πλαίσιο ευγενούς άμιλλας αποδεικνύεται ότι εσείς κάνετε πράξη την αριστεία καθημερινώς».

«Οι τεχνολογίες σχετικές με την Ρομποτική βοηθαν πολλαπλώς τον άνθρωπο να αναδείξει τις ικανότητές του. Δεύτερον δεν είστε μόνο εκφραστές της Αριστείας. Βοηθάτε μέσα από την έρευνα την οποία κάνετε ώστε και άλλους να εφαρμοστεί η Αριστεία στην πράξη γιατί μέσα από την Τεχνολογία δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε οι άνθρωποι να αναπτύξουν τις ικανότητες, να υπερασπιστούν την αξία τους, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους. Βοηθάτε να ξεκινάνε οι άνθρωποι από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες. Αυτή είναι η ουσία της αριστείας και της ισότητας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η τεχνολογια και κυρίως η ρομποτική είναι χρήσιμη όταν είναι θεραπαινίδα του ανθρώπου , όταν είναι βοηθός εκπληρώσεως του ανθρώπου , όταν βοηθάει τον άνθρωπο όχι όταν η τεχνολογια θα είναι δυνατό να θεραπεύσει τον άνθρωπο».

«Σε ολόκληρο τον κόσμο ζούμε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, έχει ξεκινήσει ήδη και το ζήτημα είναι αν θα καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και ο οργανισμός για την δράση και την εκπαίδευση έχει θέσει ως βασικό της στόχο να βοηθήσει τα παιδιά ανεξαρτήτου οικονομικής και κοινωνικής στάθμης, να μπορέσουν να προετοιμαστούν για την τεχνολογικ εγγραματισύνη και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της eduACT, Κώστας Βασιλείου.

Στην εκδήλωση της eduACT παρουσιάστηκε η δράση «Μάχη για τα όνειρά τους», στο πλαίσιο της οποίας προσφυγόπουλα, παιδιά μειονοτήτων, ανήλικοι με παραβατική συμπεριφορά συμμετέχουν σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ακόμη, έδωσαν το «παρών» παιδιά από την Φάρο του Κόσμου και ο πάτερ Αθηναγόρας οι οποίοι συμμετέχουν στις δράσεις της eduACT.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίη με αφορμή τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα