Θεσσαλονίκη: Με τη δράση «ΠοΙηΜΑ-Πρωτότυπες Ιστορίες Μιας Αυλής» συνεχίζεται το πρόγραμμα "Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά"

Με τη δράση «ΠοΙηΜΑ-Πρωτότυπες Ιστορίες Μιας Αυλής» συνεχίζεται το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», το οποίο άρχισε τον περασμένο Ιούνιο με τη συμμετοχή της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Οι «Πρωτότυπες Ιστορίες Μιας Αυλής» εκτυλίσσονται σε έξι δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης

από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και ώρες 18:00 με 20:00, με είσοδο ελεύθερη.

Οι δράσεις που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνουν εργαστήριο μουσικής, θεάτρου και ζωγραφικής. Μέσα από το παιχνίδι αναδεικνύονται αξίες όπως η ομαδικότητα, ο αλληλοσεβασμός και η ευαισθητοποίηση σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας, της πολυπολιτισμικότητας και της πολυγλωσσίας.

Σκοπός του πιλοτικού προγράμματος «Ανοιχτά σχολεία στη Γειτονιά» είναι να συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής και στην ανάδειξη της έννοιας της «κοινότητας» της γειτονιάς σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:

- 11ο Δημοτικό Σχολείο, Αμαλίας 60

- 77ο Δημοτικό Σχολείο, Καβείρων 6

- 55ο Δημοτικό Σχολείο, Κρυστάλλη 10

- Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Καπάτου & Γαλανάκη

- 67ο Δημοτικό Σχολείο, Βερατίου 16

- 64ο Δημοτικό Σχολείο, Κωνσταντίνου Μαζαράκη 1

Το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά” είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform (ΑΜΚΕ), η οποία συντονίζει το πρόγραμμα, και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο: https://www.facebook.com/openschoolsthess/ [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα