Θεσσαλονίκη: Με μάσκες, κάρτα εισόδου και σήμανση για αποστάσεις επαναλειτουργούν τα βιβλιοπωλεία (ΦΩΤΟ)

Με μάσκες, αντισηπτικά, γάντια και σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων επαναλειτουργούν από σήμερα τα βιβλιοπωλεία.

Στην είσοδο βιβλιοπωλείου στην οδό Δημ. Γούναρη στη Θεσσαλονίκη οι υπεύθυνοι έχουν τοποθετήσει αντισηπτικό και μια καρτέλα με οδηγίες για τους πελάτες.

Συγκεκριμένα σε όποιον εισέρχεται στο κατάστημα δίνεται κάρτα εισόδου, παρόμοια με αυτήν που δίνεται στα σούπερ μάρκετ, καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται συγχρόνως εντός

του καταστήματος.

Εργαζόμενοι και πελάτες φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια, ενώ μπροστά στα ταμεία έχει τοποθετηθεί πλεξιγκλάς. Σημειώνεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους πελάτες να φορούν μάσκα εντός του βιβλιοπωλείου.

«Σήμερα, βλέπουμε μία μικρή κίνηση. Ενδεχομένως να έχουν δημιουργηθεί κάποιες ελλείψεις στον κόσμο τον 1,5 μήνα που είμαστε κλειστά ή ενδεχομένως να είναι ψυχολογικό και να ήθελε να βγει έξω από το σπίτι του. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Σταδιακά ξεκινάει ο εφοδιασμός διότι αρκετές μέρες δεν μπορούσαμε να κάνουμε προμήθειες καθώς υπολειτουργούσαν οι προμηθευτές και οι μεταφορικές. Το τοπίο παραμένει λίγο θολό και εμείς περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα, αν δηλαδή θα έχουμε την κίνηση που είχαμε πριν, θα φοβηθεί ο κόσμος;», αναφέρει στο Thestival η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Μαλλιάρης Παιδεία στην οδό Δημητρίου Γούναρη 29, Χρύσα Μαρτάκη.

Η ίδια συνιστά στον κόσμο που εισέρχεται στο κατάστημα να αισθάνεται ασφαλής.

«Τα καταστήματά μας είναι μεγάλα, ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται ασφαλείς γιατί οι αποστάσεις θα τηρηθούν άνετα. Τα τετραγωνικά μας επαρκούν για να μπουν τουλάχιστον 100 άτομα ταυτόχρονα. Έχουν μπει πλεξιγκλάς στα ταμεία μας για να αισθάνονται πιο ασφαλείς τόσο οι ταμίες μας όσο και οι πελάτες. Έχουμε βάλει παντού αντισηπτικά, μάσκες και γάντια για όποιον δεν έχει και θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Ο κόσμος πρέπει να τα χρησιμοποιεί αλλά δεν είναι υποχρεωτικό, δηλαδή δεν θα κόψουν σε κάποιον πρόστιμο στο κατάστημά μας, επειδή δεν θα φοράει γάντια», προσθέτει η κα Μαρτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα