Θεσσαλονίκη: Φορείς της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κυκλάδες και Κρήτη όλο το χρόνο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης με στόχο την διατήρηση της ακτοπλοϊκή σύνδεσης της πόλης με τις Κυκλάδες και την Κρήτη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι φορείς τόνισαν την ανάγκα να υπάρχουν μεγάλες πληρότητες έτσι ώστε να διατηρηθούν τα δρομολόγια όλο το χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 29 Ιουνίου

η Θεσσαλονίκη συνδέεται ξανά με Κυκλάδες και Κρήτη καθώς το επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο "Aqua blue" της Seajets το οποίο ξεκίνησε τα δρομολόγιά του.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17.00, το πλήρως ανανεωμένο, χωρητικότητας 1000 ατόμων και 300 οχημάτων περίπου, Aqua Blue βάζει πλώρη από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο και τις Κυκλάδες (Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη), με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21.30 από το Ηράκλειο Κρήτης για Κυκλάδες και Σκιάθο, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Το Aqua blue πιάνει 10 λιμάνια με τελικό προορισμό αυτό της Κρήτης ενώ το ταξίδι από Θεσσαλονίκη για Κρήτη διαρκεί 24 ώρες.

Σημειώνεται ότι γραμμή είναι επιδοτούμενη στο κομμάτι η Θεσσαλονίκη - Σκιάθος - Σύρος.

Σε δηλώσεις του στα σημερινά εγκαίνια της γραμμής ο πλοιοκτήτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι "την Μακεδονία την αγαπώ, από το '58 εργαζόμουν στην Μακεδονία, στην χρυσοχοΐα. Τώρα έρχεται η εταιρεία με το Αqua Blue να χαιρετήσει μία φορά ακόμη και να είναι δίπλα σας για όσο μπορεί. Και εσείς κάντε το καλύτερο και ο κόσμος να μας αγαπήσει και να τον αγαπήσουμε. Έχουμε στο πλευρό μας όλους τους άρχοντες της Μακεδονίας και είμαστε ευχαριστημένοι, που είμαστε μαζί με όλο αυτόν τον κόσμο που είναι τόσο ζεστός, τόσο καλός, τόσο ευχάριστος, τόσο καλοδεχούμενος".

Ο γενικός διευθυντής Seajets, Νίκος Καβαλιέρος τόνισε πως "εκείνο το οποίο για εμάς έχει σημασία είναι ότι όπου πηγαίνουμε θέλουμε να παραμένουμε και οι πελάτες μας να είναι συνεχώς ευχαριστημένοι".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια για αυτή τη γραμμή εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να πάει καλά η γραμμή και να συνεχίσει.

"Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους αποκαθίσταται αυτή η γραμμή, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και για την επικοινωνία με τα νησιά και τον τουρισμό γενικότερα και το εμπόριο γενικότερα, γιατί να μην ξεχνάμε ότι το καράβι αυτό μεταφέρει και φορτηγά και πάει μέχρι Κρήτη.". Ο κ, Μπουτάρης έδωσε συγχαρητήρια στον πλοιοκτήτη κ. Ηλιόπουλο σημειώνοντας ότι "ο κ. Ηλιόπουλος παρ' όλες τις δυσκολίες ρισκάρει και έστω και τελευταία στιγμή που δόθηκε η άδεια για να περπατήσει το καράβι αυτό ρισκάρει επιχειρηματικά την αποτυχία για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Ελπίζω σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Τουρισμού της Περιφέρειας να καταφέρουμε να στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο αυτή τη γραμμή. Είναι απολύτως μεγάλη υποχρέωση της πόλης, της Περιφέρειας, να στηρίξουμε αυτή τη γραμμή".

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του υπογράμμισε την μεγάλη σημασία της γραμμής για το εμπόριο και τον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι ο καλύτερο τρόπος για τη διατήρησή της είναι οι πληρότητες. "Είναι μία γραμμή που την περιμένουμε χρόνια εμείς οι Θεσσαλονικείς, οι Μακεδόνες για να συνδέσουμε τον τόπο μας με όλη την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα και τελικά την Κρήτη. Είναι ένα δρομολόγιο, το οποίο θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση που θα βοηθήσει όχι μόνο τον τουρισμό, εντός και εκτός Ελλάδος αλλά και θα βοηθήσει ιδιαίτερα και τις μεταφορές και το εμπόριο".

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου υπογράμμισε ότι "ακόμη και αν δεν επιδοτούνταν η γραμμή, υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και βοήθεια από τον ΟΛΘ που μείωσε τα κόστη ελλιμενισμού για να προχωρήσει η σύνδεση" προσθέτοντας ότι "επιδίωξή μας τώρα είναι να γίνει περαιτέρω γνωστό και να μη σταματήσει τον Σεπτέμβρη".

"Η έναρξη αυτή είναι ένα θετικό σημάδι ότι και οι ιδιώτες επιμένουν και επενδύουν στο λιμάνι, διότι χωρίς αυτούς δεν γίνεται τίποτα", σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος. "Η περιφέρεια θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στην προβολή του τόπου αλλά και την ενίσχυση των συνεργειών για να υπάρχει όχι μόνο ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και ενίσχυση της κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.

Στα σημερινά εγκαίνια τελέστηκε αγιασμός παρουσία φορέων της πόλης και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα