Θεσσαλονίκη: Ένα περίπτερο στο φεστιβάλ Μπύρας που αξίζει να επισκεφθείς!

Το υπαίθριο σταντ του Ble' στον αύλειο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι από μόνο του ένας λόγος για να επισκεφτείς το Thessaloniki Beer Festival. Δεν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος έλεγε ότι πρόκειται για μια οπτική και γευστική υπερπαραγωγή. Είναι σίγουρα το δυνατό σημείο ενός θεσμού που ανανεώθηκε και έρχεται να προσφέρει μια γιορταστική νότα στην καθημερινότητα της πόλης λίγο πριν μας αφήσει το καλοκαίρι.

Το

σταντ του Ble' και τα μοναδικά του προϊόντα

Γιασεμί, δέντρα ντυμένα με αλεξίπτωτα, αλλά και φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνες και ανανάδες που δίνουν ιδιαίτερο «χρώμα», ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε μία ζούγκλα μέσα στην πόλη. Όλα αυτά πλαισιώνουν το ξεχωριστό σταντ του γνωστού καταστήματος της Αγ. Σοφίας που έχει διακριθεί για τα ξακουστά γλυκά του και τα ζυμωτά ψωμιά του αλλά και για το εξαιρετικό φαγητό που προσφέρει όλη την ημέρα.

Κοπέλες με καπέλα από πολύχρωμα λουλούδια, που φορούν ποδιές και κολιέ, εμπνευσμένα από ζούγκλα, θα σας σερβίρουν εξαιρετικές λιχουδιές που δεν μπορείτε (μέχρι τώρα τουλάχιστον) να δοκιμάσετε στα καταστήματα του Ble'. Ο νέος του σεφ, ο οποίος έχει εργαστεί σε φημισμένα εστιατόρια και πεντάστερα ξενοδοχεία της Αθήνας, της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ετοίμασε γεμίσεις για κλειστού και ανοιχτού τύπου σάντουιτς που ξεπερνούν τα όρια του γνωστού streetfood. Οι επισκέπτες του beer festival που θα εμπιστευτούν το Ble' έχουν τη δυνατότητα να γευτούν ποιοτικό φαγητό δρόμου που δημιουργήθηκε με γεύσεις και τεχνικές μεγάλων κουζινών. Ακόμη το έκτακτο μενού του Ble' περιλαμβάνει:

Τραγανό και ζουμερό χοιρινό με ζαατάρ, σπιτική μουστάρδα seven spices σε ζυμωτό πανίνι.
Pulled chicken με αγιολί σε ζαπατάκι ελαιόλαδου.
Beef brisket σε μαρινάδα σόγιας, πορτοκάλι σε ασιάτικα ψωμάκια Bao - ψημένα στον ατμό.

Δοκιμάσαμε το Pulled Lamb, το οποίο γίνεται από αρνί, σιγομαγειρεμένο με τεχνική κονφί, όλη τη νύχτα σε χαμηλή θερμοκρασία και καλυμμένο τελείως με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βοτάνων. Συνδυάζεται σε μπριός βουτύρου με χουνκιάρ μελιτζάνας και καπνιστής φέτας από τον ξυλόφουρνο του Ble’.

Κλείσαμε με δυο από τις επτά γεύσεις Πάβλοβας, που αφού γεμίστηκαν επί τόπου με κρέμα μοσχολέμονου και τζιζ κέικ, καραμελώθηκαν με καυτό σίδερο, βγάζοντας εντυπωσιακές φλόγες μπροστά μας. Η αλήθεια είναι ότι δοκιμάσαμε γεύσεις που συνηθίζονται σε πολύ καλά εστιατόρια και σε διπλάσιες τιμές.

Πιο πέρα ένας ζαχαροπλάστης ετοίμαζε ένα άλλο παγωτό χωνάκι που μας... πετούσε στα σύννεφα. Σχημάτιζε μαλλί της γριάς σε σχήμα σύννεφου περιμετρικά της βάφλας, το γέμιζε με μαστιχωτό παγωτό και το έλουζε με σως καραμέλας βουτύρου και καραμελωμένα ποπκορν!

"Υπάρχουν εταιρείες που δουλεύουν με το marketing και εταιρείες που δουλεύουν με την τέχνη"

Θέλοντας να δώσουν ένα διαφορετικό τόνο στο φεστιβάλ οι άνθρωποι του Ble' αξιοποίησαν φυσικά υλικά και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό περίπτερo. «Αποφασίσαμε για το φετινό Φεστιβάλ μπύρας να έχουμε ως θέμα μία αστική ζούγκλα, μεταφράζοντας όχι την μόδα αλλά τις καταστάσεις που περνάμε στις μέρες μας. Έτσι δημιουργήσαμε μία φύση, η οποία δεν υπάρχει στο αστικό πεδίο. Τοποθετήσαμε στο υπαίθριο σταντ μας φυσικές μπανάνες, φυσικούς ανανάδες, δέντρα, αναρριχώμενα φυτά, τα οποία σε συνδυασμό με τα αλεξίπτωτα προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας. Ακόμη και ο τρόπος που είναι ντυμένοι οι εργαζόμενοι, οι κονκάρδες τους, οι ποδιές τους και τα καπέλα τους συνδέονται αρμονικά με το χώρο», τονίζει ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε όλο το concept, Μάριος Ελευθεριάδης.

Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ το Ble' συνεργάστηκε με διάφορες ζυθοποιίες παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους με έναν μοναδικό τρόπο. Απέναντι από το υπαίθριο σταντ του Ble' βρίσκονται παραταγμένα τα σταντ των εταιριών μπύρας που παρουσιάζει το Ble' στο φετινό Φεστιβάλ. Είναι άκρως εντυπωσιακά καθώς αποτελούνται από ακατέργαστο ξύλο και φυσικά υλικά. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τη μπύρα της αρεσκείας τους, διαλέγοντας ανάμεσα στις μοναδικές γεύσεις που παράγουν εννέα κορυφαίες ζυθοποιίες.

Για ποιο λόγο οι άνθρωποι του Ble' δίνουν τόση προσοχή στην εικόνα των καταστημάτων τους; «Η γαστρονομία σχετίζεται με όλες τις αισθήσεις. Επιδιώκουμε ένα πάντρεμα της τέχνης και της ποιότητας των προϊόντων μας. Δεν πρέπει να αρκείσαι στο γεγονός ότι ο άλλος θα πληρώσει για να φάει κάτι επειδή είναι νόστιμο. Δημιουργούμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για να ευχαριστούμε τους πελάτες μας. Υπάρχουν εταιρείες που δουλεύουν με το marketing και εταιρείες που δουλεύουν με την τέχνη. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, το ένα βασίζεται στο εμπορικό, το άλλο βασίζεται στο όνειρο» σημειώνει ο κ. Ελευθεριάδης.

Ένας χώρος Pop – up με τα αγαπημένα σας πιάτα σύντομα στο κέντρο της πόλης

Το υπαίθριο εστιατόριο με θέμα την αστική ζούγκλα στο Thessaloniki Beer Festival είναι μόνο η αρχή. Οι ιδιοκτήτες του Ble' σκοπεύουν να λειτουργήσουν σύντομα έναν ανάλογο χώρο Pop – up, είτε εντός του καταστήματος στην οδό Αγίας Σοφίας, είτε σε κάποιο παρακείμενο σημείο. Για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει ξανά κάποιες από τις γεύσεις που του κέντρισαν το ενδιαφέρον στο υπαίθριο σταντ του Ble' στο φεστιβάλ μπύρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα