Θεσσαλονίκη: Εδώ τρώμε τα πιο νόστιμα γλυκά και στις γιορτές!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και τι καλύτερο από ένα λαχταριστό γλυκό από τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης;

Σοκολατένιοι πειρασμοί, τούρτες και κέικ, τραγανές μαρέγκες, μυρωδάτα τσουρέκια, σιροπιαστά, πολύχρωμα μπισκότα, όλα φτιαγμένα από τους ειδικούς της ζαχαροπλαστικής, θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για ένα ωραίο γλυκό.

Το Thestival ξεχώρισε ορισμένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία,

που θα ξετρελάνουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό γλυκατζή και σας τα παρουσιάζει:

Armenonville

Η patisserie Armenonville αποτελεί την γλυκιά άφιξη της συμπρωτεύουσας. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το γλυκό Armenonville, που κατατάσσεται στα παγωτά και το οποίο μπορείτε να το γευτείτε σε μια από τις πεντανόστιμες και ακαταμάχητες παραλλαγές του. Γαρνίρεται με σοκολάτα, καραμέλα, ή φρούτα.

Το εσωτερικό του μαγαζιού, ντυμένο στα ροζ δημιουργεί μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα και σας καλεί να δοκιμάσετε τις γευστικές προτάσεις του.

Info:

Μητροπόλεως 102

231 052 5112

Facebook

Sugarela

Το αγαπημένο Sugarela, πιστό στο πνεύμα των εορτών ετοιμάζει για εσάς τα πιο ξεχωριστά γλυκά. Ήδη τα πρώτα μπισκότα έχουν στολιστεί με χιονάνθρωπους, χριστουγεννιάτικα δέντρα και μπαστούνια, ενώ λαχταριστές τάρτες λεμονιού με μαρέγκα, σουφλέ σοκολάτας, cheese cakes, crème brûlée, τρουφάκια, τούρτα σοκολάτα με πραλίνα και καραμελωμένο φουντούκι και πολλά άλλα σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε!

Στο μικρό εργαστήρι της Sugarela η μικρή παραγωγή εξασφαλίζει ότι τα γλυκά που βγαίνουν είναι πάντα ολόφρεσκα και φτιαγμένα πάντα με σπιτικό τρόπο. Με υλικά φρέσκα και αγνά, που υπάρχουν στο σπιτικό ντουλάπι και τα αγαπημένα υλικά της Sugarela, την σοκολάτα και τη φυσική βανίλια.

Info:

Νικηφόρου Φωκά 12

231 030 8979

Facebook

Choureal - Choux & Profiterole

Στο Choureal ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το πρώτο tailor-made προφιτερόλ, που είναι η σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Οι λάτρεις του προφιτερόλ μπορούν να δημιουργήσουν το ολόφρεσκο γλυκό και να το συμπληρώσουν με βελούδινη κρέμα η με χειροποίητο παγωτό. Το προφιτερόλ φτιάχνεται “à la minute” μπροστά στον πελάτη. Τα ευωδιαστά σουδάκια είναι πάντοτε φρεσκοψημένα, μιας και βγαίνουν από το φούρνο κάθε μία ώρα. Η τελετουργία της δημιουργίας συνεχίζεται με την επιλογή της υψηλής ποιότητας σοκολάτας η οποία θα ντύσει το προφιτερόλ και ολοκληρώνεται με την επιλογή της γαρνιτούρας.

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τα εκλαίρ του μαγαζιού εκτός από τις κλασικές γεύσεις και ανάλογα με εποχή, στις γεύσεις φυστίκι, μόκα και λεμόνι.

Info:

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7

231 025 2766

Facebook

Blé

Οι άνθρωποι του Blé φέρνουν στην Ελλάδα συνταγές και υλικά, όπως οι βέλγικες σοκολάτες, η βανίλια Μαδαγασκάρης ή Ταϊτής, τα άλευρα σίκαλης από τη Γερμανία ή το φρέσκο ελληνικό βούτυρο και τη ξινομυζήθρα από την Κρήτη.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την αυθεντική συνταγή προφιτερόλ του Blé. Βέλγικη κουβερτούρα με 62% περιεκτικότητα σε κακαόμαζα, βέλγικη σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα με φρέσκα γαλλικά choux ημέρας, γεμισμένα με κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης. Διαλεχτά υλικά δεμένα με έμπνευση και τέχνη… το προφιτερόλ όπως πρέπει!

Info:

Αγίας Σοφίας 19 (231 023 1200)

Εγνατία 138 (2310279060)

Facebook

Τερκενλής

Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους θα βρεις το ζαχαροπλαστείο Τερκενλής που λειτουργεί εδώ και 70 χρόνια. Περνώντας από το σημείο σίγουρα θα σου έχει έρθει η μυρωδιά φρεσκοψημένου τσουρεκιού, που έχει κερδίσει τους Θεσσαλονικείς αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, ενώ έχει γίνει το απαραίτητο “σουβενίρ” της.

Τα τσουρέκια με επικάλυψη και γέμιση μαύρης σοκολάτας ή με γέμιση κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας έχουν γίνει δημοφιλή σε μικρούς και μεγάλους.

H οικογένεια Τερκενλή έχει προσθέσει, και νέες ποικιλίες όπως το γεμιστό τσουρέκι me γέμιση φράουλα, λεμόνι κ.λπ, αλλά και σπεσιαλιτέ σαν το φυτικό τσουρέκι με γλυκιά κολοκύθα, πορτοκάλι και κακουλέ. Πάστες, αμυγδαλωτά, τούρτες αλλά και παραδοσιακά γλυκά με τραγανό φύλλο και φρέσκο βούτυρο θα σας γλυκάνουν.

Info:

Τσιμισκή 30 και Αριστοτέλους 4 (2310 2711480), Αγίας Σοφίας (2310 244 877), Μητροπόλεως (2310 260 570), Βασιλίσσης Όλγας (2310 420 640), Mediterranean Cosmos (2310 474 701), Πανόραμα (2310 340 248)

Facebook

Κωνσταντινίδης

H ναυαρχίδα του γλυκού στόλου των ζαχαροπλαστείων «Κωνσταντινίδη» και μία από τις γλυκές σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι το φημισμένο μιλφέιγ, φτιαγμένο από ολόφρεσκη κρέμα και τραγανή σφολιάτα.

Απαραιτήτως πρέπει να δοκιμάσετε τα λαχταριστά σιροπιαστά Βυρηττού αλλά και το πολίτικο αφράτο τσουρέκι τους. Καλοζυμωμένο και αρωματικό αφού είναι φτιαγμένο με τα πιο αγνά και επιλεγμένα υλικά όπως το γάλα Θεσσαλίας, το φρεσκοκοπανισμένο μαχλέπι, τη Χιώτικη μαστίχα. Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας γλυκό, τα ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» έχουν ετοιμάσει για εσάς γλυκές δημιουργίες, που θα σας συναρπάσουν.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης Παύλου Μελά 7 (2310 801802), Ανδριανουπόλεως 8 (2310 429094)

Facebook

Sugar Angel Workshop & Coffee

Το Sugar Angel workshop & coffee έχει ετοιμάσει για εσάς, ένα μενού με μοναδικές, γεύσεις σοκολάτας για κάθε chocolate lover. Εκεί, θα βρείτε ασυναγώνιστο red velvet cake και cheesecake, ενώ τα new entries που δεν πρέπει να χάσετε είναι η τούρτα Μαρκησία, μία φθινοπωρινή έκπληξη που συνδυάζει την έντονη γεύση του καφέ και της σοκολάτας. Το Sugar Angel σας προτρέπει να δοκιμάσετε το νέο cheesecake triple chocolate, με την πλούσια γεύση τριπλής σοκολάτας. Ο συνδυασμός σοκολάτας γάλακτος, λευκής και μπίτερ θα σας ενθουσιάσει!

Στο ζαχαροπλαστείο- εργαστήρι, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, πλάι στις μυρωδιές τω σπιτικών μπισκότων και στις εντυπωσιακές τούρτες.

Info

Λασσάνη 1

Τηλ. 231 022 5575

Facebook

Αγαπητός

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου ξεκινάει το 1944. Τότε, που ο παππούς Αγαπητὀς Βαλογιώργης, εμπνευσμένος από την αγάπη του για την ζαχαροπλαστική, ανοίγει το πρώτο του ζαχαροπλαστείο στην Θεσσαλονίκη. Οι ξεχωριστές του γεύσεις, τα φημισμένα Τρίγωνα Πανοράματος, τα λαχταριστά ροδίνια, οι μυθικές τούρτες Μαρκησία και Ευφροσύνη, σὐντομα θα κερδίσουν με την αξεπέραστη ποιότητα και γεύση τους, μικρούς και μεγάλους.

Το ζαχαροπλαστείο Αγαπητός, διαθέτει υπηρεσία delivery και έτσι θα φροντίσουν να σας φέρουν τις αγαπημένες σας λιχουδιές στην πόρτα σας!

Info:

Παύλου Μελά 6 (2310 230 230),

Facebook

Σοκολατρεία

Είσαι σοκολατομανής και θέλεις να δοκιμάσεις σοκολάτες από όλο το κόσμο; Τότε πρέπει να πας οπωσδήποτε στη Σοκολατρεία. Τρούφες, πραλίνες, μπάρες, καρέ, γλειφιτζούρια, ροφήματα, αλείμματα, κακάο και πολλά άλλα σας περιμένουν να τα γευτείτε. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος αναζήτησαν τους προμηθευτές τους, κυρίως στο εξωτερικό, και επέλεξαν μεταξύ άλλων την Chocome από την Ουγγαρία, τη Blanxart από την Ισπανία, η Zaabär από το Βέλγιο, τη James από την Αγγλία, η Chock από την Ολλανδία, τη Zotter από την Αυστρία και τη γαλλική Valrhona.

Στη «Σοκολατρεία» μπορείς να δοκιμάσεις πραλίνα με ταχίνι και καραμελωμένα και αλατισμένα αμύγδαλα, χειροποίητη σοκολάτα γάλακτος με καρύδα και ζαχαρωμένα πέταλα βιολέτας, με αλάτι από την Ταϊτή, με τριαντάφυλλο από τη Δαμασκό, με άγριο πιπέρι Μαδαγασκάρης, λευκή με ιταλικά μπισκότα, κακάο των Αζτέκων με μπαχαρικά

Info:

Μητροπόλεως 11

Τηλ. 231 305 3263

Facebook

Εμμανουήλ Μπεζές

Το 1965 ο κύριος Μανώλης ήρθε στη Θεσσαλονίκη από το Άγιο Πνεύμα Σερρών για να μάθει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Κάπου τότε μαθαίνει και τα μυστικά του μπεζέ, του αφράτου γλυκού, που αποτελείται από δύο μαρέγκες ενωμένες με σαντιγί και αποτελεί σπεσιαλιτέ του ζαχαροπλαστείου. Το 2013 ο Αργύρης, γιος του κ. Μανώλη, γνωστό το πολύτιμο γλυκό του μπαμπά του στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Δίνει ονοματεπώνυμο στον μπεζέ και μεταφέρει το ζαχαροπλαστείο λίγα μέτρα μακριά από το παλαιότερο, σε νέο χώρο, στην οδό Κ. Καραμανλή 117.

Πάβλοβα, ρολό μαρέγκας με βύσσινο, τα προφιτερόλ, πτι-φουρ, μπεζεδότουρτα , παγωτό, και νέα γκάμα γλυκών από την μυστική μαρέγκα του κύριου Μανώλη όλα χειροποίητα.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις (εκτός από τον μπεζέ) είναι το παγωτό.

Info:

Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 117

Τηλ. 231 032 3247

Facebook

Xατζηφωτίου

Τα «Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου» από το 1946 έχουν ιστορία επτά δεκαετιών στην παραγωγή προϊόντων ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας στη Θεσσαλονίκη. Τα τραγανά του πουράκια με την απολαυστική γεύση αλλά και τα ανώμαλα, τα γκοφρετάκια και οι καριόκες αποτελούν ιδανική επιλογή.

Εκτός από τα πολύ διάσημα τυλιχτά σοκολατοειδή καλύπτουν κάθε επιθυμία για γλυκό και αλμυρό: κουλουράκια, τσουρέκια, κέικ, σιροπιαστά, σοκολατοειδή, σοκολατάκια, σφολιάτες γλυκές παγωτά και είδη patisserie.

Οι παραδοσιακές συνταγές που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, αλλά και οι ολοκαίνουριες προτάσεις των ζαχαροπλαστείων Χατζηφωτίου χαρίζουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Info:

Παύλου Μελά 37

Τηλ. 2392 091112

Facebook

Ελενίδης

Tα χειροποίητα τρίγωνα του Γιώργου Ελενίδη είναι γνωστά σε όλη την επικράτεια για την αυθεντική γεύση τους που είναι αναλλοίωτη από το 1960, τη χρονιά που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο. Η πλούσια κρέμα και το τραγανό φύλλο είναι αυτά που σε κάνουν να μην μπορείς να αρκεστείς μόνο στο ένα. Τα τρίγωνα Ελενίδη, που περνούν από γενιά σε γενιά και κατασκευάζονται ακόμη με βάση την παραδοσιακή συνταγή. Το 2000 τη σκυτάλη παρέλαβαν οι τρεις κόρες του, διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες που τις δίδαξε ο πατέρας τους.

Απολαύστε ακόμη Καταϊφι, τοποθετημένο σε στρόγγυλο ταψάκι για να μη χάνει ούτε σταγόνα από το υπέροχο σιρόπι, μπακλαβά – απόλαυση με εξαιρετικό χειροποίητο φύλλο, με σωστή δόση καρυδιού και ισορροπημένο σιρόπι και πολλά άλλα.

Info:

Κομνηνών 69, Πανόραμα (2310 341 531), Δημητρίου Γούναρη 13, Τσιμισκή (2310 257 510), Ανδριανουπόλεως 19, Καλαμαριά (2310 415 134)

Facebook

Keywords
θεσσαλονικη, γλυκα, mediterranean cosmos, Πρωτοχρονιά, κεικ, άφιξη, παγωτο, σοκολατα, ροζ, info, ελλαδα, κρητη, cosmos, sugar, angel, workshop, coffee, red, velvet, cake, cheesecake, triple, delivery, ουγγαρια, james, νέα, Κορμός Χριστουγέννων, Καλή Χρονιά, cheesecake, χειροποιητα, βγαινουν, χριστουγεννιατικα, τρουφακια, βελγιο, γερμανια, ισπανια, ιταλικα, κουλουρακια, μιλφειγ, ολλανδια, σουφλε σοκολατας, σουφλε, σφολιατα, τσουρεκια, τσουρεκι, φρουτα, φυσικη, ωρα, james, αγαπη, αγριο, αυστρια, αλατι, αμυγδαλα, ατμοσφαιρα, άφιξη, βανιλια, βρειτε, βυσσινο, γαλα, γαλλικα, γευση, γινει, γλειφιτζουρια, δεντρα, ευκαιρια, εμπνευση, εποχη, επτα, επιθυμια, τεχνη, ζαχαροπλαστεια, ζαχαροπλαστικη, ιδιο, υπηρεσια, κακαο, κωνσταντινιδης, λευκη, λεμονι, λιχουδιες, μακρια, μικρο, μοκα, μπισκοτα, μπορεις, μπορειτε, μυστικα, παντα, οικογενεια, οπωσδηποτε, παγωτα, ποιοτητα, πιπερι, ροζ, πορτα, ροφηματα, ρολο, σιγουρα, σιροπι, συνταγη, σοκολατακια, ταρτες, ταχινι, τουρτα, φυλλο, φυστικι, φραουλα, angel, cake, coffee, cosmos, delivery, ειδη, γευσεις, γλυκο, γλυκες, κορες, mediterranean cosmos, μπροστα, workshop, red, σοκολατες, sugar, triple, υλικα, υπεροχο, velvet, ωραιο, ζαχαροπλαστειο
Τυχαία Θέματα