Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΤΕ έξω από το κεντρικό κτίριο του ομίλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, εργαζόμενοι του ΟΤΕ, έξω από το κεντρικό κτήριο του ομίλου ΟΤΕ στην οδό Καρόλου Ντηλ. 33, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο και της πανελλαδικής στάσης εργασίας 12:00 μ.μ. - 15:00 μ.μ. με αφορμή την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας

στις 12:30 μ.μ., στην Αθήνα.

«Ολοκληρώσαμε 19 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων. Ζητάμε αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας μετά από δέκα χρόνια υποχωρήσεων για να συμπαρασταθούμε στην εταιρεία τα δύσκολα χρόνια της κρίσης ήρθε η ώρα να ζητήσουμε τριετή σύμβαση εργασίας χωρίς μειώσεις και απολύσεις για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εμπορικών και διοικητών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Βαρδίκος

«Απέναντί μας υπάρχει μία εταιρεία, η οποία είναι κυνική. Έχει κέρδη 1 εκατ. ευρύ την ημέρα και αρνείται να διασφαλίσει την θέση εργασίας και να δώσει αυξήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδίκο, απολύθηκαν 6 απολύσεις στον τομέα της φύλαξης στη Αθήνα και 3 στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα υποκαταστήματα λειτουργούν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο Δενδρινός Βασίλης, μέλος διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕΟΤΕ, τόνισε ότι στην σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου «μας διαβεβαίωσε ότι θα συμπαρασταθεί στα δικαιώματά μας».

«Να βρεθεί λύση έστω και στον παρά πέντε, να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν υπάρχει ανταπόκριση από την διοίκηση του ΟΤΕ», πρόσθεσε, ο κ. Δενδρινός.

Keywords
Τυχαία Θέματα