Θεσσαλονίκη: Ανάστατοι οι κάτοικοι των Πεύκων από τη δράση κακοποιών - Σκέφτονται να ξεκινήσουν περιπολίες

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στα Πεύκα Θεσσαλονίκης από τη δράση μιας ομάδας κακοποιών στην περιοχή, η οποία τις τελευταίες μέρες επιτίθεται σε ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο thestival.gr, ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής, ενώ επιλέγουν σκοτεινά σημεία προκειμένου να αναλάβουν δράση.

Σύμφωνα

με σχετική καταγγελία, πριν λίγες μέρες ένας άνδρας νεαρής ηλικίας έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών. Καθώς κινούνταν πεζός, τον πλησίασαν άγνωστοι και αφού του κατάφεραν βίαια χτυπήματα, τον λήστεψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο η δράση τους δε φαίνεται να σταματά μόνο στις επιθέσεις για ληστεία.

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, πριν λίγες μέρες άγνωστοι φωτογράφιζαν σπίτια στην περιοχή και όταν κάποιος περαστικός τους ρώτησε για ποιο λόγο το κάνουν, εκείνοι το αρνήθηκαν ισχυριζόμενοι πως παίζουν παιχνίδι στο κινητό.

Επίσης, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, πολίτης κάλεσε στην Άμεση Δράση και ανέφερε πως συγγενικό του πρόσωπο ακολουθείται από άτομα. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο αλλά δεν διαπίστωσε κάτι.

Μία ακόμα καταγγελία αναφορικά με τη δράση των κακοποιών στην περιοχή προστέθηκε χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα, προσπάθησαν να επιβιβάσουν στο αυτοκίνητό τους μία κοπέλα, μπροστά στο κολέγιο «Δελασάλ». Η κοπέλα αντιστάθηκε και τελικά φέρεται να έσπασε το πόδι της από τη μανία των αγνώστων να τη σύρουν στο όχημά τους.

Ανησυχούν οι κάτοικοι – Σκέφτονται να ξεκινήσουν περιπολίες

Τα αλλεπάλληλα συμβάντα σε βάρος πολιτών έχουν θορυβήσει τους κατοίκους των Πεύκων, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, φοβούνται πλέον να βγουν από τα σπίτια τους.

Κάνουν επίσης λόγο για πλημμελή αστυνόμευση στην περιοχή και ζητούν να αυξηθούν οι περιπολίες.

Μάλιστα, οι πιο τολμηροί, σκέφτονται ήδη το ενδεχόμενο να οργανωθούν σε ομάδες και να ξεκινήσουν οι ίδιοι περιπολίες με τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία κατοίκου στο thestival.gr:

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Φοβόμαστε για τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας. Τους βλέπουμε στην άκρη του δρόμου να καραδοκούν μέσα σε αυτοκίνητα ενώ άλλες φορές κινούνται πεζοί στα σκοτεινά σημεία της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Φοράνε κουκούλες, full face και καπέλα. Άλλες φορές είναι δύο άτομα και άλλες τέσσερα. Καλούμε το 100 αλλά μέχρι να έρθει η Αστυνομία αυτοί εξαφανίζονται. Μέχρι τώρα φοβόμασταν μην διαρρήξουν τα σπίτια μας. Τώρα φοβόμαστε μήπως μας ληστέψουν καθώς πηγαίνουμε στα σπίτια μας. Έχουμε μια ομάδα στο viber και σκεφτόμαστε μήπως ήρθε η ώρα να βγαίνουμε σε ομάδες να περιπολούμε στις γειτονιές μας».

Οι κάτοικοι οργανώνονται και ενημερώνουν ο ένας τον άλλον μέσω Viber

Ακόμη και την τεχνολογία έχουν επιστρατεύσει οι κάτοικοι των Πεύκων προκειμένου να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους για τη δράση των κακοποιών αλλά και να οργανώσουν τις περιπολίες στους στην περιοχή.

Έχουν δημιουργήσει μια ομάδα στο Viber, στην οποία ανταλλάσσουν πληροφορίες αναφορικά με τη δράση των κακοποιών και προτείνουν τρόπους προκειμένου να καταφέρουν να βάλουν «φρένο» σε αυτή.

Κατάληψη στο ΓΕΛ Πεύκων για την έξαρση της εγκληματικότητας

Τη διαμαρτυρία τους για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή εκφράζουν και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πεύκων, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν κατάληψη.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την αύξηση όπως της εγκληματικότητας στην περιοχή τους και ζητούν να υπάρξει περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα