Θεσσαλονίκη: Eγκαινιάστηκε η γέφυρα που συνδέει το Ανατολικό με τη Βραχιά (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο του κάμπου της Θεσσαλονίκης, η γέφυρα που συνδέει το Ανατολικό με τη Βραχιά, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ιδιαίτερη

μέρα τη σημερινή όχι μόνο γιατί βρίσκεται σε μια γέφυρα πουο συνδέει το χωριό του με το Ανατολικό αλλά γιατί βρίσκεται με καλούς φίλους που μεγάλωσε μαζί.

"Αυτή η μέρα σήμερα είναι μια μέρα που θα μου θυμίζει πάντα αναμνήσεις και εικόνες από τα παιδικά μου χρόνια όταν ακόμα η γέφυρα ήταν μιας κατεύθυνσης. Ήταν για μένα μια μέρα ευθύνης γιατί σε αυτή εδώ την ιστορία των 15 ετών ταλαιπωρήθηκε χιλιάδες κόσμος. Πολλές φορές ήταν αναγκασμένοι να διανύσουν 40 χιλιόμετρα για να πάνε στα χωράφια τους που ήταν 1-2 χιλιόμετρα από δω", τόνισε.

"Είμαι συγκινημένος γιατί μετά από πολυετή προσπάθεια λόγω των δυσκολιών της γραφειοκρατίας νιώθω την ικανοποίηση της ουσιαστικής προσφοράς στους συμπολίτες μου. Είμαι και περήφανος διότι μέσα από την εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία χρόνια με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταφέραμε σε μόλις τρία χρόνια να τρέξουμε τις διαδικασίες για να ολοκληρώσουμε ένα έργο που εκκρεμούσε 14 ολόκληρα χρόνια", ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.

«Όλοι οι 38 δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τα επιχειρησιακή προγράμμα και για την δικαιοσύνη που αντιμετωπίζει τα προβλήματα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θέτει κριτήρια με βάση, τα οποία πρέπει να κατανέμονται οι πιστώσεις και οι προϋποθέσεις για να γίνονται τα έργα» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι: «Βρίσκομαι εδώ για να δώσω συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, που ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και ολοκλήρωσαν την γέφυρα, με την οποία ενώνονται οι παραγωγικές υπηρεσίες και ο πολιτισμός».

Το έργο ανακατασκευής της γέφυρας, η οποία είχε καταστραφεί το 2003, διευκολύνει τους αγρότες, οι οποίοι αναγκάζονταν να διανύουν απόσταση μέχρι και 40 χιλιόμετρα, προκειμένου να προσεγγίσουν τα χωράφια τους, που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 1-2 χιλιομέτρων.

Keywords
Αναζητήσεις
εγκαινια γεφθρας ανατολικου βραχιας
Τυχαία Θέματα