Θεσσαλονίκη: 5.000 επισκέπτες συγκέντρωσε το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού

5.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 στο περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ ενημερώθηκαν, διασκέδασαν και ψυχαγωγήθηκαν με δωρεάν είσοδο, δωρεάν πάρκινγκ και πολλά δώρα.

Περισσότερες από 50 διαφορετικές δράσεις και εκδηλώσεις αποτέλεσαν το «μενού» του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής

και Αθλητισμού (https://www.paidiko-festival.gr ), προσφέροντας ατελείωτες ώρες χαράς και ευχαρίστησης στους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, δημιουργικά εργαστήρια, μαγειρική για παιδιά, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, παιδική πασαρέλα, παιδική μουσικολογία, ποδόσφαιρο, giga τοξοβολία, ακροβατικά, stratego, baby corner, live party, παιδική πασαρέλα κα.

Βασικός πρεσβευτής του Φεστιβάλ ήταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια (αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ) και η σύζυγος του, Βάσω Βεργίδου. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, για τουλάχιστον δύο ώρες, μοίρασε ατελείωτα αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές του.

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές του Φεστιβάλ ήταν:

- Η παρουσία γνωστών σεφ, όπως η Ελένη Ψυχούλη και ο Διεθνούς φήμης Σεφ & executive private chef Ibiza Αργύρης Καραβελιάδης, που μαγείρεψαν με τα παιδιά και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές διατροφής στους γονείς.

- Η ομιλία του Μανώλη Σφακιανάκη , Αντιστρατήγου ε.α. της ΕΛΑΣ, ιδρυτής και Προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Eιδικού Ερευνητή- Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και ιδρυτή του τμήματος Ηλεκτρονικής Δίωξης της ΕΛΑΣ, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθηλώνοντας όλο τον κόσμο που τον παρακολουθησε.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έγιναν με μεγάλη επιτυχία ακόμη:

Εθελοντική Αιμοδοσία και

Ενημέρωση για λήψη μυελού των οστών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών-“Χάρισε Ζωή” και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στις δράσεις του Φεστιβάλ μεταξύ άλλων συμμετείχαν το ΠΑΜΑΚ με τους ΧΟΠΑ Ήρωες 112 (ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η βραβευμένη με το 2018 HEALTH COLLABORATION Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative), η ΧΑΝΘ, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Αντρέ Βιερίνια, το Noesis, το Ολυμπιακό Μουσείο, τα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, το Σχολείο της φύσης, το Big Bang school κα.

Ο σκοπός του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού ήταν μη κερδοσκοπικός. Σκοπός του ήταν η στήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Andrianoupoleos Pharmacy.

Keywords
Τυχαία Θέματα