Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές

Απάντηση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη δημιουργία ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου εν όψει ευρωεκλογών, έδωσε κατά την ομιλία σε εκδήλωση του Ποταμιού για τα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του, ο επικεφαλής του κινήματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε για μια ακόμα φορά την αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και τόνισε πως "η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του

ΣΥΡΙΖΑ".

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε:

"Θέλω εδώ να απαντήσω στον κ. Τσίπρα που πριν λίγες ώρες είπε πάλι ότι καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους.

Απαντώ λοιπόν στον κ.Τσίπρα. Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές. Και το έχω ξαναπεί. Η ψήφιση, η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας, λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια και γι’ αυτόν που κυβερνάει και γι’ αυτόν που θέλει να έρθει. Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική"

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης και στα πέντε χρόνια του Ποταμιού στην πολιτική ζωή της χώρας λέγοντας:

"Τι γιορτάζουμε; με ρώτησε το πρωί ένας δημοσιογράφος. Του είπα τα επίσημα. Θα σας πω και τα ανεπίσημα. Γιορτάζουμε κυρίως την τόλμη μας! Γιορτάζουμε την απόφασή μας να βγούμε μόνοι μας - χωρίς προστάτες και να πούμε: Είμαστε εδώ για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και το κάναμε αυτό τον Φεβρουάριο του 2014, τότε που ο λαϊκισμός και ο δεξιός και ο αριστερός, έκανε επέλαση! Μια εποχή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν να αλλάξουν τίποτα και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ήθελαν να τα γκρεμίσουν όλα!"

Στη συνέχεια, τόνισε σχετικά με τους στόχους του κινήματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές:

"Σε τρεις μήνες έχουμε ευρωεκλογές και εκείνο το βράδυ του Μαΐου πρέπει να βρεθούν στις κάλπες 500.000 ψηφοδέλτια Ποτάμι! Αυτός είναι ο στόχος.

500.000 ψήφοι. Αυτό είναι το κάτω όριο. Πάνω όριο δεν υπάρχει! Μπορούμε να το φθάσουμε όπου θέλουμε.

Τι θέλει όμως το Ποτάμι στην Ευρώπη; Θέλει να εκπροσωπήσει τους Έλληνες που δεν είναι α λα καρτ Ευρωπαίοι. Θέλει να εκπροσωπήσει τους Έλληνες, που δεν ντρέπονται για τις ευρωπαϊκές τους επιλογές. Θέλει να εκπροσωπήσει τους Έλληνες, που δεν κρύβονται από τις μεγάλες ευρωπαϊκές μάχες. Περισσότερη Ευρώπη – Ισχυρότερη Ελλάδα. Ισχυρότερη Ευρώπη – Περισσότερη Ελλάδα"

Keywords
Τυχαία Θέματα