Θα γίνει σήμερα η κλήρωση της Super League;

Για σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League, ωστόσο παραμένει άγνωστο ακόμη, εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Το νέο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και ενώ τη Δευτέρα (30/7) έχει προγραμματιστεί να γίνει η κλήρωση. Λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου όμως, υπάρχουν επτά ομάδες που παραμένουν δίχως τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Επτά ΠΑΕ δεν έχουν έρθει σε συμφωνία με τηλεοπτικό

πάροχο, οι Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Ξάνθη. Ως γνωστόν, είναι ξεκάθαρη η στάση τους να μπλοκάρουν την υπογραφή της προκήρυξης, δίχως την οποία δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί η κλήρωση (απαιτούνται 12 ψήφοι στις 16 ΠΑΕ).

Πέρα από αυτό, επί της ουσίας δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος που θα προκύψει ο αριθμός 14 ομάδων για το πρωτάθλημα 2019-2020, με βάση την αναδιάρθρωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως το προσεχές πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, αλλά ουδείς γνωρίζει από τώρα πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέβουν από τη Football League για να φτάσουμε στις 14 ομάδες με τις οποίες θα διεξαχθεί (;) το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019/20.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας (30/7) έχει προγραμματιστεί για τις 14.00, ενώ στις 15.30 έχει οριστεί να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25/26 Αυγούστου, αλλά να μετατεθεί η έναρξή του για τα… μέσα Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή και από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής στο Nations League.

Keywords
Τυχαία Θέματα