Τεστ για την ανίχνευση αντισωμάτων λαμβάνει επείγουσα έγκριση - Στην Ελλάδα 200.000

Διακόσιες χιλιάδες τεστ αντισωμάτων του ιού της COVID-19 έχει στείλει ήδη στην Ελλάδα η Abbott με τη σήμανση CE σύμφωνα με την οδηγία IVD (98/79/ EC) καθώς και την άδεια επείγουσας χρήσης από την FDA των ΗΠΑ για την εργαστηριακή ορολογική εξέταση αίματος για την ανίχνευση του αντισώματος,

IgG, που προσδιορίζει εάν ένα άτομο είχε το νέο κορωνοϊό (COVID-19).

Τα μοριακά τεστ σύμφωνα με τους επιστήμονες ανιχνεύουν την ύπαρξη του κορωνοϊού στον οργανισμό μας. Τα τεστ αντισωμάτων βρίσκουν εάν κάποιος είχε μολυνθεί από τον ιό στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την Abbott το τεστ SARS-CoV-2 IgG προσδιορίζει το αντίσωμα IgG, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που παράγει ο οργανισμός στα τελευταία στάδια της μόλυνσης και μπορεί να παραμείνει έως και μήνες και πιθανώς χρόνια μετά την ανάρρωση ενός ατόμου. Το τεστ έχει επιδείξει ειδικότητα και ευαισθησία στην ανίχνευση αντισωμάτων IgG άνω του 99%, 14 ή και περισσότερες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Το τεστ διατίθεται στους αναλυτές ARCHITECT® i1000SR, i2000SR και στους νεότερους αναλυτές Alinity ™ i που μπορούν να εκτελέσουν έως και 100-200 τεστ/ ώρα.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Microbiology αναφέρεται ότι το τεστ αντισωμάτων IgG SARS-CoV-2 της Abbott είχε 99,9% ειδικότητα και 100% ευαισθησία στην ανίχνευση του αντισώματος IgG σε ασθενείς, 17 ή και περισσότερες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα