Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μία πορεία είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, πιστοί στο ραντεβού τους, οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 08:00 έως τις 14:00 έξω από τα γραφεία της Εταιρείας, στην οδό Εγνατία. Υπενθυμίζεται πως διαμαρτύρονται

για τις απολύσεις τους.

Στις 08:00, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» θα συγκεντρωθούν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για θέματα του κλάδου τους.

Ακόμη, στις 11:00, είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στην καθαριότητα των σχολείων στις 22 και 23 Μαΐου. Της συνέντευξης Τύπου θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης (ΥΜΑΘ), όπου θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στην κινητοποιήσει συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος & Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

Τέλος, στις 19:00, στο Λευκό Πύργο, πολίτες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Το κάλεσμα έγινε μέσω Facebook, με τους διοργανωτές να απευθύνονται σε όσους διαφωνούν με τα όσα συνέβησαν την ημέρα εκείνη και πιστεύουν στη δημοκρατία και τον διάλογο. «Χωρίς λάβαρα, χωρίς συνθήματα μονο εμείς, οι πολίτες της πόλης, που αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα φανατικών ποδοσφαιρόφιλων, αλλα εστίες πολιτισμού, διαλόγου και ενότητας, για τον καλό και την ησυχία της πόλης», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα