Τέλης Ζουρνατσίδης: Απαιτούμε να μας σέβεται η ομοσπονδία

Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατσίδης, μίλησε για την απόφαση της ΚΑΕ να εκδώσει ανακοίνωση για διαιτησία, για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Κόροιβο και για την αναμέτρηση με την Νεπτούνας που έχει χαρακτήρα τελικού.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official

Stores

Αναλυτικά όσα είπε ο άνθρωπος του Δικεφάλου στον "Arena FM":

Για την ανακοίνωση της ΚΑΕ για την διαιτησία: «Δεν είναι του στυλ μας να ασχολούμαστε με την διαιτησία. Δεν θέλουμε να καλύψουμε αγωνιστικές αδυναμίες μας, ασχολούμενοι με την διαιτησία, τουλάχιστον τα τελευταία εννιά χρόνια που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Όταν, όμως, αυτό συνεχίζεται να γίνεται, κάποια στιγμή θα πρέπει και μεις να υπερασπιστούμε την δουλειά όλων των ανθρώπων στην ομάδα, αλλά και την επιθυμία του κόσμου η ομάδα να βρει τον δρόμο της και να έχει διακρίσεις. Μία φορά γίνεται λες ήταν τυχαίο, την δεύτερη γίνεται επαναλαμβανόμενα την τρίτη φορά γίνεται ενώ νικάμε και δεν νικάμε όπως πρέπει να νικάμε. Όταν έχουμε, πλέον, συμπληρώσει, 7-8 παιχνίδια και συνεχώς βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση απέναντι στην κρίση των διαιτητών, θα πρέπει να το γνωστοποιήσουμε σε όλους τους υπεύθυνους. Ξέρουμε ότι το έργο τους είναι δύσκολο και δέχονται πιέσεις για όλους για μία ισονομία όπως την εννοεί ο καθένας. Επιτέλους πρέπει να πάρουν μέτρα για τους διαιτητές που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Όλοι οι άλλοι πρωταγωνιστές του αθλήματος τις έχουν».

Για το αν υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση κακής διαιτησίας: «Επισήμως δεν υπάρχουν κυρώσεις για τους διαιτητές. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΚΕΔ θέλουν να αλλάξουν πράγματα, αλλά κάτι φρενάρει αυτές τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν. Τελειώνει ένα παιχνίδι και δεν ξέρουμε τις βαθμολογίες των διαιτητών. Επίσης δεν ξέρουμε πως βλέπουν οι υπεύθυνοι τις κακές διαιτησίες αυτών των ανθρώπων».

Για την διαιτησία του αγώνα με τον Κόροιβο: «Ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Παρόμοια παράπονα είχαμε σε όλα σχεδόν τα τελευταία μας παιχνίδια. Με τον Κόροιβο, το Λαύριο, ακόμη και στο ματς με τον Ολυμπιακό είχαμε παράπονα, αφού η διαφορά της νίκης μας αδικούσε τον ΠΑΟΚ, το ίδιο συνέβη και στη μεγάλη μας νίκη επί της ΑΕΚ. Η διαιτησία του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με τον Προμηθέα, είναι για να παίζει στα σεμινάρια διαιτησίας! Σύντομα θα τα δείτε όλα στο διαδίκτυο. Εκεί, κάπως η ομάδα θα πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα της. Δεν μπορεί να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει άμυνα και μονίμως στα τρία πρώτα λεπτά έχουμε τρεις παίκτες με δύο φάουλ. Πώς θα παίξουμε άμυνα μετά; Ο διαιτητής προσαρμόζει έτσι την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε στον αντίπαλο. Πώς γίνεται στην Ευρώπη να ρίχνουμε τον μέσο όρο των αντιπάλων μας σε κάθε ματς και στην Ελλάδα να συμβαίνει το αντίθετο;»

Για την αποβολή του στο ματς με την Αμαλιάδας: «Η συγκεκριμένη φάση ήταν μομφή κατά του μπάσκετ. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε τεχνική ποινή, μετά από δικό μας καλάθι. Ρώτησα τον κ. Σώμο τι συνέβη, για να μας βοηθήσει στον δικό μας πειθαρχικό έλεγχο. Η απάντησή του ήταν ότι κανείς δεν του είπε τίποτα και ότι δεχθήκαμε τεχνικοί ποινή επειδή ο πάγκος σηκώθηκε. Του είπα να μην λέει τέτοια πράγματα, γιατί εκτίθεται, γιατί δεν συνέβη και τέτοιο. Τελειώνει το πρώτο ημίχρονο, δεν συζητήσαμε τίποτα παραπάνω και στο δεύτερο ημίχρονο ο κομισάριος με ενημερώνει ότι αποβλήθηκα! Τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε ότι δεν ξέρει, και ότι ο διαιτητής του είπε ότι έχω αποβληθεί. Δεν ήταν αποβολή, ήταν εντολή απομάκρυνσης από τον πάγκο, χωρίς τεχνική ποινή. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ στον διαιτητή. Θεώρησα ότι αν κάποιος παίκτης μου είπε κάτι στον διαιτητή, θα έπρεπε να τον τιμωρήσω κι εγώ για να παραδειγματισμό. Αλλά δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά».

Για το πως έφτασαν στην απόφαση να εκδώσουν ανακοίνωση: «Εγώ δεν είμαι ο Τέλης Ζουρνατσίδης. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν είναι ο Πρέλεβιτς. Ο Παπαθεοδώρου δεν είναι ο Παπαθεοδώρου. Όλοι μας εκπροσωπούμε τον ΠΑΟΚ, όχι τον εαυτό μας. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ, το ίδιο και οι αθλητές μας. Για αυτό είμαστε αναγκασμένοι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Εφόσον βλέπουμε ότι από τη μεριά της επίσημης έκφρασης της διαιτησίας στην Ελλάδα που είναι η ΚΕΔ και η ΕΟΚ παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα για να παίξουμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν θα ασχολούμαστε με αυτά αν όμως συνεχίζουμε να βλέπουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, κάθε μέρα θα κάνουμε ό,τι κινείται μέσα στα νόμιμα πλαίσια της ομάδας μας. Όχι μέχρι να ευνοηθούμε, αλλά να μέχρι να παίξουμε αυτό που μας αξίζει και να παίρνουμε από το παιχνίδι αυτό που μας αξίζει».

Για το αν μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Κόροιβο με τον κ. Σώμο: «Όχι καθόλου. Όταν ο διαιτητής δεν έχει την ευαισθησία να σου την ποινή που σου επέβαλλε, τότε όλοι κρίνονται ως άνθρωποι και όχι ως διαιτητές. Δεν χρειαζόταν να του πω κάτι μετά. Υπήρχε παρατηρητής διαιτησίας και αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τι κατέγραψε για το ματς και τους συγκεκριμένους τρεις διαιτητές και τι αποφασίζει η ΚΕΔ».

Για το σε ποια παιχνίδια θεωρεί ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ: «Είναι το παιχνίδι με τον Κόροιβο. Το εντός έδρας με τον Κολοσσό που προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι έδινε ένας εκ των τριών διαιτητών. Είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ που εκτέλεσε πάνω από 20 βολές περισσότερες από εμάς που ήμασταν πάνω στο σκορ. Είναι το παιχνίδι στο Λαύριο που ξαφνικά στο πρώτο ημίχρονο έγινε ό,τι και στον Προμηθέα. Όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις πήγαιναν με το μέρος του γηπεδούχου. Είναι ακόμη και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που η διαφορά που νικήσαμε όσο κι αν ακούγεται περίεργο μας αδικεί, είναι μικρότερη από την διαφορά που έπρεπε να κερδίσουμε. Είναι το παιχνίδι στην Λάρισα που ξαφνικά τρεις παίκτες μας φορτώθηκαν αμέσως με δύο φάουλ. Το Προμηθέας-ΠΑΟΚ ήταν ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια για την τετράδα του πρωταθλήματος και δεν υπήρξε κανένας διεθνής διαιτητής. Δεν είπαμε τίποτα πριν από το παιχνίδι, για να δείξουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη, όμως, δίνεται, εφόσον αυτός που την λαμβάνει τη σέβεται. Αν δεν υπάρχει σεβασμός η εμπιστοσύνη άρετε».

Για την κριτική που δέχθηκε η ομάδα μετά το 101-89 στο παιχνίδι με τον Φάρο στην Λάρισα: «Το παιχνίδι δύο λεπτά πριν τη λήξη ήταν ισοπαλία. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι και όποτε προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε δεν τα; καταφέραμε. Λάθη γίνονται. Αδυναμίες υπάρχουν. Πρέπει, όμως, να βλέπουμε, τι καταμερίζουμε στα δικά μας λάθη και τι στα λάθη των άλλων. Εμείς κάνουμε πολύ σκληρή κριτική στις τάξεις της ομάδας και δουλεύουμε πολύ για να τα διορθώσουμε, ζητάμε να κάνουν το ίδιοι και οι υπεύθυνοι της άλλης πλευράς για να μην γίνεται η κατάσταση όλο και χειρότερη».

Για τον σεβασμό που δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ από πλευράς Ομοσπονδίας: «Στο βάθος του μυαλού μας έχουμε την απαίτηση να μας σέβονται πάρα πολύ ειδικά τα όργανα της Ομοσπονδίας όχι γιατί είμαστε φίλοι τους, αλλά γιατί εμπράκτως είμαστε ίσως μοναδική ομάδα που στηρίζει τόσο πολύ το πρότζεκτ που λέγεται Έλληνες παίκτες, νέα παιδιά και Εθνική ομάδα. Δεν έχω δει σε άλλες ομάδες να παίρνουν χρόνο παίκτες όπως ο Κόνιαρης, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Κατσίβελης. Εμείς έχουμε τέσσερις Αμερικάνους συνειδητά. Θα μπορούσαμε αντί του Κόνιαρη και του Χαραλαμπόπουλου να έχουμε δύο Αμερικάνους, αλλά δεν το θέλουμε. Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι για το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να στηριχθεί στην ομάδα μας ένας ελληνικός κορμός για να στηριχθεί πάνω του και ο ΠΑΟΚ και η Εθνική ομάδα. Αν δεν εκτιμάται αυτό, τότε στην επόμενη φορά στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων ας αγνοήσουν τον ΠΑΟΚ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για την τάση που υπάρχει να στηρίζονται ομάδες που επενδύουν χρήματα στο ελληνικό μπάσκετ: «Μακάρι να βγαίνουν τέτοιες ομάδες. Αυτό που γίνεται στην περιφέρεια είμαι ο πρώτος που το υποστηρίζει. Όμως, δεν πρέπει να παρεξηγούμε τι σημαίνει να βοηθάμε αναπτυξιακά μία ομάδα να πατήσει στα πόδια στην Α1, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει σε βάρος άλλων ομάδων. Είμαι από τους πρώτους που έχω εκφράσει τον θαυμασμό μου για όσα γίνονται στην Πάτρα, στην Ρόδο και στο Ρέθυμνο. Αλλά μην φτάσουμε στο άλλο σημείο».

Για τον «τελικό» με την Νεπτούνας αύριο: «Εμείς αύριο έχουμε έναν τελικό για την Ευρώπη και ασχολούμαστε με άλλα πράγματα. Ο στόχος θα πρέπει να είναι το μπάσκετ για όλους. Όχι κάποιοι να έχουν στόχο προσωπικές ατζέντες, το μπάσκετ πρέπει να είναι ο στόχος όλων».

Keywords
Τυχαία Θέματα