Τα τρία εναλλακτικά σενάρια για την συνέχιση του ισπανικού πρωταθλήματος

Στην Ισπανία θεωρούν επιτακτική την ολοκλήρωση της σεζόν και εξετάζουν πλέον τρία διαφορετικά ημερολογιακά μοντέλα για να τελειώσει η Primera Division έστω κι αν αυτό γίνει το φθινόπωρο!

Τα λόγια του CEO της Mediapro (εταιρία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ισπανικού πρωταθλήματος, Ζάουμε Ρούρες σε συνέντευξη του στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC1 ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά για τις περισσότερες ισπανικές ομάδες: «Το πιο

σημαντικό πράγμα είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν είναι πια τόσο σημαντικό να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Αν η χρονιά δεν ολοκληρωθεί, τότε το 30% των εσόδων θα χαθεί. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα χάσει πάνω από 7 δις ευρώ και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα μπορέσει να το αντέξει».

Κάπως έτσι, στην Ισπανία ψάχνουν τρόπο για να ολοκληρώσουν την σεζόν και αυτή τη στιγμή τρία σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι, τα οποία φυσικά θα πρέπει να πάρουν την έγκριση της ΟΥΕΦΑ.

1. Σέντρα ξανά στις 15 Μαΐου και λήξη της σεζόν από 30 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου. Είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο, μα όσο περνάνε οι μέρες και η πανδημία του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται είναι και το πιο απίθανο. Αν και η Liga δηλώνει αισιόδοξη πως αυτό το σενάριο είναι ρεαλιστικό, αν και οι ομάδες και οι παίκτες έχουν δηλώσει έτοιμοι να παίζουν έστω και ανά 3 ημέρες, είναι αδύνατον για τις ομάδες να επιστρέψουν στα γήπεδα, αν οι οργανισμοί υγείας δεν δώσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις. Οι ομάδες είναι πρόθυμες να παίξουν ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών, η ΟΥΕΦΑ δεν έχει πρόβλημα να υπάρξει παράταση όσων συμβολαίων λήγουν στις 30 Ιουνίου, όμως το σενάριο αυτό συγκεντρώνει όλο και λιγότερες πιθανότητες.

2. Σέντρα στα μέσα καλοκαιριού και λήξη είτε τον Αύγουστο είτε τον Σεπτέμβριο. Με την ματαίωση του Euro 2020, το σενάριο αυτό μοιάζει πιο εφικτό, αφού επιτρέπει να οργανωθεί σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο και η επόμενη σεζόν. Θα πρέπει ωστόσο να βρεθεί μία φόρμουλα για τα συμβόλαια που λήγουν, τους δανεισμούς και την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

3. Σέντρα ξανά τον Σεπτέμβριο. Κάτι που αρχικά έμοιαζε απίθανο, ακούγεται πλέον πιο πιθανό. Ναι, μεν θα σωθούν τα έσοδα από την φετινή σεζόν, αλλά θα υποθηκεύσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη (και όχι μόνο) σεζόν που θα συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό, κάτι που θα επιφέρει μακρόχρονη απώλεια εσόδων. Είναι η τελευταία λύση, αλλά πλέον έχει πέσει κι αυτή για τα καλά στο τραπέζι.

Πηγή: Marca

Keywords
Τυχαία Θέματα