Τα καλύτερα σημεία για καφέ, ποτό και φαγητό σε Πανόραμα και Χορτιάτη

Κάθε Σάββατο το Thestival σας ξεναγεί σε κάποια από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για φαγητό, ποτό ή καφέ.

Σήμερα πηγαίνουμε λίγο βορειότερα και συγκεκριμένα εξερευνούμε τα στέκια του Χορτιάτη και του Πανοράματος.

Είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Γεμάτες πράσινο και με υπέροχη θέα σε όλη την πόλη.

Οι περιοχές του Χορτιάτη

και του Πανοράματος θεωρούνται από πολλούς ακριβές για έξοδο για καφέ, ποτό ή φαγητό, ωστόσο διαθέτουν επιλογές για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες.

Δείτε τις επιλογές του Thestival:

Κιόσκια

Στα Κιόσκια το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε ένα εξαιρετικό γεύμα, σε έναν πολύ όμορφο εσωτερικό και υπαίθριο χώρο.

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά που ετοιμάζονται μέσα στο μαγαζί με παραδοσιακές συνταγές, φρέσκες σαλάτες, επιλεγμένα πιάτα από παραδοσιακές γεύσεις, αρκετά πιάτα της σχάρας. Επίσης θα μπορέσετε να γευτείτε σούβλα κατσικάκι και γουρουνόπουλο.

Αν βέβαια θελήσετε κυνήγι τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορέσετε να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις.

Πληροφορίες:

Οδός: 2ας Σεπτεμβρίου 37, Χορτιάτης

Τηλέφωνο: : 2310 349041

FB: Κιόσκια

Villa Luna Cafe Bar Restaurant

Στα βόρεια της Θεσσαλονίκης, στο Πανοράμα, δίπλα σε πεύκα και μια πανέμορφη φυσική τοποθεσία, βρίσκεται το Villa Luna.

Ένας όμορφος χώρος με θέα όλη την πόλη, για να δροσίσετε τα πρωινά ή τα βράδια σας τώρα το καλοκαίρι.

Το Villa Luna έχει καταφέρει με τον όμορφο χώρο του και φυσικά την εκπληκτική του θέα να κερδίσει το κοινό, καθώς όσοι το γνώρισαν έγιναν κατευθείαν θαμώνες.

Πληροφορίες

Οδός: Αναλήψεως 40, Πανόραμα

Τηλέφωνο: 2310 34 04 40

FB: villa luna

Tzaki'Ho

Το Tzaki'Ho ήρθε για να μείνει στο Χορτιάτη και παίρνει τις πρώτες ύλες του πολύ σοβαρά.

Κρέας και κρασί σε ένα μαγευτικό παιχνίδι πάντα με το βλέμμα στο επιβλητικό τζάκι στην καρδιά του χώρου.

Τα κρέατά από ολόκληρο τον κόσμο αλλά και από τα γειτονικά χωριά θα σας ανταμείψουν σίγουρα για την επιλογή σας.

Παράλληλα το εστιατόρια διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες λίστες κρασιών που θα επιθυμούσε ένας αληθινός meatlover.

Πληροφορίες

Οδός: Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης

Tηλέφωνο: 231 034 9266

FB: Tzaki 'Ho • Country Eating

Dio con Dio

Τo Dio con Dio στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για στιγμές χαλάρωσης όλες τις ώρες της ημέρας.

Το πρωί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, αργότερα μέσα στη μέρα να κάνετε ένα διάλειμα για χαλαρό φαγητό και το βραδάκι να πιείτε το κρασί, το ποτό ή το cocktail σας.

Πληροφορίες

Οδός: Π.Παπαδόπουλου 19, Πανόραμα

Τηλέφωνο: 231 034 4294

FB: Dio Con Dio

Ο Κυνηγός

Αν θέλετε να δοκιμάσετε καλό κυνήγι κοντά στη Θεσσαλονίκη, τότε η ταβέρνα ο «Κυνηγός» στο Χορτιάτη είναι μια εξαιρετική περίπτωση.

Στο Κυνηγό μπορείτε να φάτε και πιάτα που δύσκολα θα βρείτε σε άλλα μαγαζιά της πόλης, όπως φιλέτο στρουθοκαμήλου. Τα πιάτα με αγριογούρονο και γενικά κυνήγι είναι οι σπεσιαλιτέ.

Μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, με ευγενικό και γρήγορο προσωπικό αλλά και με καλές τιμές, που αξίζει να επισκεφθείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο Χορτιάτη.

Πληροφορίες

Οδός: Μαρτύρων 2ας Σεπτέμβρη 39, Χορτιάτης

Τηλέφωνο: 231 034 9705

Tάσος

Άνοιξε στο Πανόραμα το 1977 και μέχρι σήμερα σερβίρει τα γλυκά του συνοδεία καφέ. Όπως είναι λογικό φημίζεται για τρίγωνα Πανοράματος αλλά και το πραγματικά εξαιρετικό του αρμενοβίλ.

Όσο η πελατεία και οι ανάγκες των πελατών αυξανόταν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το μενού του ζαχαροπλαστείου με περισσότερα γλυκά για να καλύπτουν και τους πλέον απαιτητικούς.

Πληροφορίες

Οδός:Κομνηνών 16

Τηλέφωνo: 2310-345589

FB: Τάσος ζαχαροπλαστείο

Kritikos Gallery & Restaurants

Το εστιατόριο Kritikos Gallery & Restaurants προσφέρει από το 1977 μοναδικές γεύσεις της Μεσογειακής Κουζίνας.

Στα τραπέζια του έχουν δειπνήσει αρκετοί διάσημοι της Ελλάδας και όχι μόνο. Το εστιατόρια έχει κερδίσει διακρίσει και βραδεύσεις τόσο για τα πιάτα του όσο και την εξυπηρέτηση του.

Διαθέτει δύο εστιατόρια, ένα στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, και ένα στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, το κάθε ένα με ξεχωριστές προσωπικότητες, αλλά με την ίδια ποιότητα υπογεγραμμένη από τον Γιάννη Κρητικό.

Πληροφορίες

Οδός: Βενιζέλου 5Β, Πανόραμα

Τηλέφωνο: 231 033 2810

FB: Kritikos Gallery & Restaurants

Γ. Ελενίδης

Κοντεύει τα 60 χρόνια λειτουργίας. Tα χειροποίητα τρίγωνα του Γιώργου Ελενίδη είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα για την αυθεντική γεύση τους που είναι αναλλοίωτη από το 1960, τη χρονιά που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο.

Η πλούσια κρέμα και το τραγανό φύλλο είναι ανακαλύψεις του Γιώργου Ελενίδη, που περνούν από γενιά σε γενιά και κατασκευάζονται ακόμη με βάση την παραδοσιακή συνταγή. Στα ζαχαροπλαστεία Ελενίδη εκτός από τρίγωνα μπορείτε να βρείτε και άλλα γλυκά εξίσου γευστικά και φρέσκα.

Πληροφορίες

Οδός: Κομνηνών 69, Πανόραμα,

Τηλέφωνο: 2310 341 531

FB: Elenidis

Mare e Monti

Από το 1998 το Mare e Monti στο Πανόραμα μαθαίνει στους Θεσσαλονικείς τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας και της καλής μακαρονάδας.

Αυθεντικές παραδοσιακές ιταλικές προτάσεις από τον Βορρά και το Νότο της Ιταλίας, εκτελούνται ευλαβικά μπροστά στα μάτια σας, στην open-air κουζίνα, μέχρι να τα απολαύσετε στον ζεστό φιλόξενο χώρο του “Mare e Monti”.

Πληροφορίες

Οδός: Βενιζέλου 13, Πανόραμα

Τηλέφωνο: 231 034 3344

FB: Mare e Monti

Nelson

Πήρε το όνομα του Ναυάρχου Nelson και σας υπόσχεται ότι θα δοκιμάσετε σε αυτό το αυθεντικό, το πρώτο κοκτέιλ με ρούμι που έγινε ποτέ, το μοναδικό Grog.

Ένας χώρος στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, όπου μπορείτε να πιείτε καλό καφέ, να γευτείτε ευφάνταστα πιάτα, να ακούσετε όμορφη μουσική και το βράδυ να πιείτε το κρασί ή το ποτό σας.

Πληροφορίες

Οδός: Κομνηνών 27 Πανόραμα

Τηλέφωνο: 231 033 2137

FB: Nelson

Ballaro

Στο Ballaro θα γνωρίσετε την αυθεντική ιταλική κουζίνα μέσα από το μενού, το οποίο έχει πινελιές και επιρροές από Νότια Ιταλία και Σικελία.

Η κουζίνα του καταστήματος σας υποδέχεται από Τρίτη έως και Κυριακή, από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 12 το βράδυ.

Παράλληλα από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα λειτουργεί το ιδιαίτερο παντοπωλείο του Ballaro όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αυθεντικά ιταλικά προϊόντα για τις δικές σας συνταγές.

Στο παντοπωλείο μπορείτε να βρείτε μεταξύ άλλων χειροποίητα ζυμαρικά, κρασιά, τυριά, αλλαντικά και άλλα εδέσματα.

Πληροφορίες

Οδός: Βενιζέλου 1

Τηλέφωνο: 231 034 4402

FB: Ballaro Panorama

Veranda

Στη Veranda του Χορτιάτη μπορείτε να περάσετε χαλαρές στιγμές με την παρέας και να διασκεδάσετε με την παρέα σας, πίνοντας τον καφέ ή το πότο σας, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα που προσφέρει το κατάστημα.

Πληροφορίες

Οδός: Κισσέως 1, Χορτιάτης

Τηλέφωνο: 2310 348411

FB: Veranda

Mantarini Roastery & More

Το Μανταρίνι στο Πανόραμα θέλησε να ξεφύγει από τη λογική του παραδοσιακού σουβλατζίδικου, όπως το χουμε όλοι στο μυαλό μας και όπως φαίνεται το πετυχαίνει.

Το μενού του περιλαμβάνει κλασσικό γύρο, μεγάλη ποικιλία κρεατικων, δροσερές σαλάτες, επιδόρπια και φυσικά πεντανόστιμα burgers

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφ. Κομνηνών 14, Πανόραμα

Τηλέφωνο: 231 034 7353

FB: Mantarini Roastery & More

Royal Dragon

Το ασιατικό εστιατόριο Royal Dragon λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, προσφέροντάς τη μοναδική φιλοξενία του σε συνδυασμό με τις ξεχωριστές του γεύσεις.

Το όμορφο περιβάλλον του και οι καταξιωμένοι σεφ του καλούνται να σας ταξιδέψουν στις χώρες της Άπω Ανατολής, χαρίζοντάς σας μια σπάνια γευστική εμπειρία. Η σταθερότητά, η προσοχή στην ποιότητα και το ευγενικό και επαγγελματικό σέρβις το έχουν καθιερώσει ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια ασιατικής κουζίνας. Τα αγνά υλικά και οι άψογες τεχνικές θα αποζημιώσουν κάθε ουρανίσκο.

Το μενού έχει ως βάση την κινέζικη κουζίνα, αλλά εμπεριέχει και πιάτα από Ταϊλάνδη και Ιαπωνία. Τα σαββατοκύριακα λειτουργεί μπουφές, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την ποικιλία των γεύσεών σε προνομιακές τιμές.

Πληροφορίες:

Οδός: ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 64, Πανόραμα

Τηλέφωνο: 2310343880

FB: royaldragon

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα