Τα 3+1 καλύτερα Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης για το 2017

Τα φεστιβάλ για κάποιους αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης και για άλλους ένα καράβι για να "ταξιδέψουν" στον πολιτισμό και την κουλτούρα των υπόλοιπων χωρών.

Βέβαια, αυτό που πρέπει να αναφέρουμε ότι για πολλούς τα φεστιβάλ είναι και ένας ακόμα τρόπος διασκέδασης–επικοινωνίας όπως είναι ένας αθλητικός αγώνας, όπως είναι ένα παιχνίδι, που θα πάρουν πολλοί παίχτες μέρος σαν να είναι σε ένα διαδικτυακό καζίνο, όπως είναι μια συναυλία και πολλά άλλα.

Η έβδομη τέχνη, οι γεύσεις από όλη την υφήλιο, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν την τιμητική τους

φέτος στη Θεσσαλονίκη, κάτι που αποδείχθηκε από την προσέλευση του κοινού, το οποίο ήταν πιστό για ακόμη μια χρονιά στο ετήσιο ραντεβού του.

Το Thestival.gr επέλεξε τα 3+1 καλύτερα Φεστιβάλ που έλαβαν χώρα στη πόλη και ξεχώρισαν την φετινή χρονιά.

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης



Για δέκα ημέρες, από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου, η καρδιά του κινηματογράφου "χτυπούσε" στη νύφη του Θερμαϊκού. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, με μοναδικά αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες, με λαμπερά ονόματα από το διεθνές και ελληνικό κινηματογραφικό στερέωμα, το 58ο ΦΚΘ άφησε και φέτος το στίγμα του στην πόλη.

Το βεληνεκές της διοργάνωσης, ο διεθνής χαρακτήρας της σε συνδυασμό με τα αμέτρητα soldout, καθιστούν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου την ναυαρχίδα των φεστιβάλ για τη Θεσσαλονίκη.

Για την ιστορία το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος, απέσπασε η ταινία ΚΟΡΑΚΙΑ/ KORPARNA/ RAVENS του ΓιενςΑσούρ (Σουηδία).

Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας



Για 6η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με σύνθημα "Έλα όπως είσαι", έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διεκδίκησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων των LGBTQI+ ατόμων.

Το τετραήμερο 14-17 Ιουνίου έλαβαν χώρα πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, από προβολές ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και εικαστικών, μέχρι ημερίδες ανταλλαγής απόψεων, παρουσίαση βιβλίου και workshops.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την τελευταία ημέρα, εν μέσω αντιδράσεων, με την πολύχρωμη παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα.

1ο Thessaloniki Street Food Festival



Γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα από την τοπική και ethnic κουζίνα "πλημμύρισαν" τους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 29 με 30 Μαϊου, στο πλαίσιο του 7ου ThessalonikiFoodFestival.

Mετά από το Λονδίνο, το Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Τόκυο, αλλά και την Αθήνα, το Φεστιβάλ "φαγητού του δρόμου" συστήθηκε στο κοινό της πόλης, σε ένα γαστρονομικό ταξίδι, που ικανοποίησε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.Επίσης, λειτούργησε αγορά με προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο και πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα workshops μαγειρικής και διατροφολογίας για μικρούς και μεγάλους.

1ο Thessaloniki Beer Festival


Ένα ακόμη "παιδί" του Thessaloniki Food Festival, το Φεστιβάλ Μπύρας, έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην πόλη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 2 με 3 Σεπτεμβρίου, γέμισε με κόσμο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερες από 50 διαφορετικές μπύρες, από ελληνικές και όχι μόνο μικροζυθοποιίες, συνοδεύοντάς τες με νόστιμο streetfood φαγητό, υπό τους ήχους μουσικής από DJs και συγκροτημάτων της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα